MasterChef yeni yarışmacıları belli oluyor! İşte Masterchef ilk bölümde yaşananlar

MasterChef Türkiye yeni sezonuyla da izleyiciyi ekran başına kitleyecek. Dünyanın her yerinden yarışmacıların katıldığı MasterChef Türkiye'nin dikkat çeken yarışmacılarından biri de Ayşe Ekiz oldu.

MasterChef Türkiye yeni sezonuyla da izleyiciyi ekran başına kilitleyecek. MasterChef 2024 jürisinde değişiklik olup olmayacağı merak ediliyordu. Yayımlanan fragmanlara göre jüride; Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya yer alıyor.

Yarışmacılardan bazıları ise yeni fragmanla belli olmuştu. Yarışmacılar dünyanın dört bir tarafından yarışma için geldiğini belirtiyor.

Fransa, Antalya, İngiltere, Ordu, Silivri, Eskişehir dünyanın dört bir tarafından yarışmacıların katılacağı bu sezonda rekabetin yoğun olacağı belirtildi. 

Çobanlıktan MasterChef'e

Master Chef 2024 Yarışmasına Afyonkarahisar’dan katılan 26 yaşındaki Ayşe Ekiz, usta şeflerin karşısında ter döktü.

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan Ayşe Ekiz, günlük hayatında ağırlıklı olarak ailesinin ve evlerine gelen misafirlerin yemeklerini hazırladığını söyledi. Yüz yüze eğitim alma imkanı olmadığından yarışmaya katılabilmek için online aşçılık eğitimi aldığını belirten Ekiz, jüriye Demi Glace Soslu kuzu pirzola hazırladı. Jüriden Şef Somer Sivrioğlu, yarışmacıları ilk kez stüdyoda gördüklerini belirterek, “Ayşe hanım biliyorsunuz biz yarışmacıları ilk kez burada yani stüdyoda görüyoruz. Ama sizin başvurunuz o kadar güzel ve herkes o kadar beğenmiş ki başvuruyu program başlamadan yolladılar. Hayvanlarınızla birlikte çok sevimli ve güzel bir başvuru yapmışsınız. Gerçekten çok eğlenceliydi. Gerçekten de çok orijinal bir başvuru olmuş.” dedi. Ekiz’in başvuru videosunda hayvanlarıyla birlikte verdiği görüntüde kuzu, oğlak ve dana yetiştirdiğini, tarım ve toprak ürünleriyle uğraştığını, yazları yayla da kışları ailesiyle birlikte köyde kaldığını ifade etti.

“ZOR BİR HAYATIM VAR, BENİ İYİ BİR YERE GÖTÜRÜRSE ZORLUKLARA KATLANIRIM”

Şef Mehmet Yalçınkaya’nın kitaplarını alarak çalıştığını, yayla da kaldığı için yüz yüze aşçılık eğitimi alma imkânını olmadığını belirten Ayşe Ekiz, “Hayvancılık zor bir iş. Hayvanlarımız yavrulama zamanında doğum oluncaya kadar yeri geliyor sabaha dek uyumuyoruz. Zor şartlarda yarışmaya hazırlandım. Yayla da kalıyorum. Köye 30 dakika mesafede. İlçeye ise uzaklığı 2 saat. Yarışmaya kardeşimle birlikte geldik. Ama utandığından ekranda görünmek istemedi. Yemeklerimi sobada pişiriyorum. Ocak kullanmaya alışkın değilim. Tatlılar ve çeşitli yemekleri deniyorum. Yufka açıyor bazlama ve katmer yapıyorum. Demi Glace Sosu 13 saatte yaptım. Kereviz bulamadık mevsimi değilmiş. Konya’nın Akşehir İlçesine kadar gittik bulamadık.” ifadelerine yer verdi. Jürinin takdirini kazanan Afyonkarahisarlı genç kız pek çok sos çeşidini öğrendiğini, zor bir hayatının olduğunu kendisini iyi bir yere götürecekse zorluklara katlanabileceğini sözlerine ekledi. Ayşe Ekiz, jüriden üç evet alarak yarışma önlüğü giymeye hak kazanıp yarışmanın ikinci turuna girdi.

Kerem Aktürkoğlu: Tüm hayallerimi gerçekleştiriyorum! Yer bilimci Naci Görür, Adana depremi sonrası üstüne basa basa uyardı! MasterChef Türkiye fragmanı yayınlandı! Haftanın kaptanı kim oldu?
Sonraki Haber