Masum bir çocuğun dijital ortamda canavara dönüşmesi... Tunahan Develioğlu'nun 7 yıl önceki Youtube videoları ortaya çıktı!

Discord'da 'Mozart' kullanıcı adıyla kız çocuklarına tehdit ve şantaj uyguladığı gerekçesiyle gözaltına alınan Tunahan Develioğlu'nun 7 yıl önce Youtube'a yüklediği videolar ortaya çıktı. Oyun videoları çekerek başlayan Tunahan,  yıllar içinde suç örgütü kuran bir dolandırıcıya dönüşmüş. İşte masum bir çocuğun dijital ortamda canavara dönüşme hikayesi...

Organize suç örgütü kurma, kişisel verileri ele geçirme, nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtecilik, kara para aklama, hırsızlık, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, şantaj, tehdit….

Henüz 18 yaşında olan Tunahan Develioğlu'nun işlediği suçlardan bazıları. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir kız çocuğunun tehdit ve şantaja maruz kaldığı sözde görüntüleri, halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayımlayan Tunahan Develioğlu isimli 18 yaşındaki şahsın, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirmişti. 

DİSCORD ÇETESİ:901! MOZART İSMİYLE ÇOCUKLARI TEHDİT EDİYOR...

Kendilerini 901 olarak adlandıran Discord çetesinin üyesi olan Tunahan'ın "mozart" hesabını kullanarak canlı yayında çocuklara tehdit ve şantajlar uyguladığı ortaya çıktı. 

11 YAŞINDA YOUTUBE'A VİDEO YÜKLEMEYE BAŞLAMIŞ

Geçtiğimiz hafta sonu gözaltına alınan Tunahan Develioğlu'nun 11 yaşındayken Youtube'a yüklediği videolar ortaya çıktı. 

7 yıl önce Youtube hesabı açan Tunahan'ın başlarda oyun videoları yayınlaması dikkat çekti. 

OYUN VİDEOLARIYLA BAŞLAYIP, SUÇ ÖRGÜTÜ KURDU!

Oyun videoları çekerek başlayan Tunahan,  yıllar içinde suç örgütü kuran bir dolandırıcıya dönüşmüş.

(Tunahan Develioğlu)

BÜYÜK TEHLİKE: İNCELLER

Geçtiğimiz cuma günü İstanbul'da İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i vahşice katleden cani Semih Çelik skandalı sonrası gözler sosyal medyadaki İncel gruplarına çevrilmişti. 

Discord ve Kereste başta olmak üzere çeşitli sosyal medya uygulamarı üzerinden örgütleşen 'İnceller'in ortak özelliklerini sizlerle paylaşmıştık. 

İngilizce “involuntary celibacy” (istemsiz bekâr) tamlamasının kısaltılmışı olan “incel”, kadınlara ve yaşadıkları topluma düşman, şiddet yanlısı kişileri ifade ediyor.

Ayrıca "inceller"; “çirkin”, “yoksul” olmak gibi kimi özellikleri nedeniyle ilişkisi olmadığına inanan ve yine bu sebeplerle kadınların kendisine asla yüz vermeyeceğini düşünen, bu hissiyatlarını da kadın düşmanlığı, nefret söylemi, şiddet ve son yıllarda da cinayetlerle besleyen bir grup.

KENDİLERİNİ "UCUBE" OLARAK GÖRÜP, KADINLARDAN NEFRET EDİYORLAR

Bu da dezavantajlı “ucube” erkeklerin yalnız kalmasına yol açar. Tüm bu etkenler, “incel”lerin kadınlar ve buna sebep olan erkeklerden nefret etmesinin asıl nedenidir.

 

MASUM BİR ÇOCUĞUN DİJİTAL CANAVARA DÖNÜŞMESİ...

Sosyal medyanın bataklığa dönüştü bu günlerde Tunahan'ın oyun oynamak için başlayarak dijital mafya üyesine dönüşmesi tehlikeyi bir kez daha gözler önüne serdi. 

Masum bir çocuk dijital ortamda canavara dönüşmüş.

Ailelere de bu noktada çok iş düşüyor. 

Tunahan Develioğlu'nun "Anneme korkunç bir şaka" başlıklı videosu...

DİJİTAL MAFYALAR, SOSYAL MEDYA KULLANAN ÇOCUKLARI AĞLARINA ÇEKİYOR

SuperHaber'e özel önemli açıklamalarda bulunan Kıdemli Siber Güvenlik Uzmanı Mustafa Sansar, anne babaların sosyal medya denetimi yapması gerektiğini vurgulayarak dijital çetelerin işleyişini şu sözlerle anlattı:

"Bilişim alanında kendini geliştirmiş çocukları çeşitli kanallarda, çeşitli internet ortamlarında tespit eden dolandırıcılar, mafyalar, dijital mafyalar, o çocuğu kullanarak kredi kartı dolandırıcılığı, internet dolandırıcılığı, içerik üretme ve daha aklınıza gelebilecek birçok konuyu yaptırabiliyorlar. Çocuklarımızın kullandığı sosyal medya mecralarını takip edip incelememiz gerekiyor. " 

Milton kasırgası 230 km/sa rüzgarla 5. kategoride... Vatandaşa domuz eti yediren o firma belli oldu! Yabancı Damat'ın Niko'su Özgür Çevik evlendi!
Sonraki Haber