Maymun çiçeği hastalığında en riskli il hangisi? Mehmet Ceyhan uyardı: Önlemenin tek yolu var!

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, maymun çiçeği (mpox) virüsüne ilişkin konuştu. Türkiye'de maymun çiçeği virüsü açısından İstanbul’un çok riskli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ceyhan, virüsün yayılmasını önlemek için ise, “Risk grupları için aşı gerekiyor. Aşısı var ve bilinen en eski aşılardan bir tanesi. Çiçek hastalığını ortadan kaldıran aşı ile aynı aşı.'' ifadelerini kullandı.

Afrika kıtasında görülen ve maymun çiçeği olarak da bilinen Mpox virüsü nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) küresel halk sağlığı acil durumu ilan ederken, virüs şu ana kadar 16 ülkede görüldü. Maymun çiçeği hastalığının yeni bir pandemi süreci olasılığını gündeme getirmesi gözleri Türkiye’deki sağlık sistemine çevirdi.

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia İşte 19 Eylül 2024 güncel altın fiyatları Aniden oluşabilir... Risk haritası güncelleniyor! Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! Akaryakıtta tabelalar değişti! İşte güncel fiyatlar Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum