Mazbatayı kaptırınca ilk işleri yalan söylemek oldu!

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatayı aldıktan sonra yaptığı ilk iş makam odasındaki Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait posterin yerini değiştirmek olmuştu. YSK'nın seçim yenileme kararı sonrası poster eski yerine asılırken, CHP'liler yandaş medya organlarında "Atatürk posteri indirildi" yalanını dolaşıma soktu

31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak itirazlar sonucu YSK kararı ile mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu'nun makam odasında yaptığı "poster düzenlemesi", İçişleri Bakanlığı tarafından İBB başkan vekilliğine atanan Ali Yerlikaya'nın atanmasının ardından değiştirildi.

Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra İBB'deki makamında düzenlemeye gitmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini makam koltuğunun arkasındaki duvardan kaldırarak başka bir bölüme astırmıştı. İmamoğlu mevcut duvarda duran Atatürk posterini de daha büyük bir Atatürk posteri ile değiştirmişti.

ATATÜRK POSTERİ KALDIRILMADI, ERDOĞAN POSTERİ ESKİ YERİNE TAŞINDI

İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili olarak görevlendirilen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise İBB’deki görevine başlamasının ardından eski poster düzenlemesini tekrar hayata geçirdi.

İmamoğlu'nun kaldırdığı Erdoğan posterini eski yerine taşıyan, Yerlikaya, Atatürk posterini de aynı duvarda muhafaza etti.

Ancak FOX TV ekranlarında manipülatif haberler yayınlayan Fatih Portakal "Atatürk posterinin kaldırıldığı" yönünde algı yaratan, kamuoyunu yanıltıcı bir haber yayınladı.

FOX Ana Haber’e açıklama yapan İmamoğlu da, göreve başladığı gün ceketini ve Atatürk tablosunu alarak İBB binasına geldiğini söyleyerek, YSK’nin İstanbul’daki büyükşehir belediye başkan seçimini iptal ettiği akşam Atatürk tablosunun da makam odasından çıkarıldığını ifade etti.

İBB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İBB ise haberlerin ardından konuyla ilgili bir açıklama yaptı. “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetinin asılsız haberlere konu edilmesini esefle kınıyoruz” denilen açıklamada, fotoğrafın indirildiği ama yerine yeni bir Atatürk fotoğrafı asıldığı fotoğrafla açıklandı.

İmamoğlu’nun yan duvara astığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının tekrar eski yerine asıldığı görüldü.

İşte o açıklama:

Deprem bölgesinde hava nasıl olacak? İşte 11 ilde beklenen sıcaklıklar İBB'de ihale skandalı Haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisse senetleri belli oldu
Sonraki Haber