Meke Gölü kurudu mu? Meke Gölü yeni görüntüleri! Meke Gölü nerede?

Meke Gölü kurudu mu? Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan ve 'Dünyanın nazar boncuğu' olarak bilinen Meke Gölü'nün kuruduğuna dair iddalar sosyal medyada konuşulmaya devam ediliyor. Meke Gölü, Konya'nın Karapınar ilçesinde sönmüş bir volkan kraterinin gaz patlaması sonucu suyla dolmasıyla oluşan ve ortasında adacıklar bulunan göldür. Peki, Meke Gölü kurudu mu? Meke Gölü yeni görüntüleri! Meke Gölü nerede? Detaylar haberimizde...

Meke Gölü kurudu mu? 9 bin yıl önce oluşan, 12 metre derinliğinde su bulunan 'dünyanın nazar boncuğu' olarak bilinen Meke Gölü bugün Twitter'ın gündeminde yer alıyor. Birçok kişi Meke Gölü'nün nerede olduğunu ve kuruyup kurumadığını merakla arama motorları üzerinden araştırmaya başladı.  Göl, kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama nedeniyle yeraltı su seviyesinin hızla azalması sonucu kurumaya yön tutmuştu. Peki, Meke Gölü kurudu mu? Meke Gölü yeni görüntüleri! Meke Gölü nerede? Detaylar haberimizde...

MEKE GÖLÜ KURUDU MU?

Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan ve ''dünyanın nazar boncuğu'' olarak bilinen Meke Gölü kurudu. Neredeyse bir avuç kadar kalan suyun rengi de mikroorganizma nedeniyle kırmızıya döndü. Meke Gölü, 5 milyon yıl önce volkanik patlamayla meydana gelen kraterin, zamanla suyla dolması, 9 bin yıl önce ise gölün ortasında ikinci patlamanın olması ve buranın da suyla dolması sonucu oluştu. Yeraltı su kaynaklarından beslenen ve suyu tuzlu olan Meke'nin ortasında, 50 metre yükseklikte volkan konisi bulunuyor. Daha önce 12 metre derinliğinde su bulunan Meke Gölü, yıllardır süren kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama sonucu yer altı su seviyesinin sürekli düşmesi nedeniyle kurudu. Şu an gölün sadece bir kısmında, neredeyse bir avuç su bulunuyor.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, gölün kurumasının en önemli nedeninin Konya Havzası'nda yeraltı suyunun çekilmesi olduğunu belirtti.

Merkez Bankası yalanladı! Konkordatoda işin aslı öyle değil Aziz Yıldırım'dan saldırıya uğrayan Serhat Akın'a ziyaret ''Can güvenliğim yok'' diyerek yardım çağrısında bulundu!
Sonraki Haber