Meral Şener istifa etti mi? Aday olacak mı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener cephesinden ciddi bir iddia geldi. Meral Şener istifa etti mi? Aday olacak mı? Ayrıntılı bilgiler bu haberde...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili bir iddia gündeme oturdu. Meral Şener istifa etti mi? Aday olacak mı? Detaylı bilgileri ve son dakika gelişmelerini haberimizden öğrenebilirsiniz.

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara sosyal medya hesabından Meral Akşener'in İYİ Parti Genel Başkanlığı'ndan istifa ettiğini öne sürdü.

Cilara paylaşımında ''Meral Akşener İyi Parti Genel Başkanlığı'ndan istifa etti. Akşener, "Bir daha geri dönmemek üzere istifa ediyorum" dedi.'' ifadelerini kullandı.

Gazeteci Adnan Bulut da yaptığı paylaşımda ''İyi Parti kampında yumruklaşmaya, burun kırmaya varan tartışmalar olduğu ve Akşener’in öfkeyle toplantı salonunu terkettiği söyleniyor.'' ifadelerini kullandı.

ÇALIŞTAYDA KÜRSÜYE ÇIKIP İSTİFA ETTİ

İddialara partinin çalıştayında göre kürsüye çıkan Meral Akşener, kısa ve sert bir konuşma yaptı. Kendisiyle birlikte yol yürüyen insanlara bedel ödemekten bıktığını ve borcunu bitiremediğini söyleyen Akşener, seçimlerdeki başarısızlığı, milletvekilliği listelerindeki isabetsiz sıralamayı üzerine aldığını belirtti. Meral Akşener, bütün bunların neticesi olarak bir daha dönmemek üzere istifa ettiğini söyledi.

Bu gelişmelerin ardından salonda da sinirlerin gerildiği ve yumruklaşmaların yaşandığı belirtildi.

Akşener'in partililer tarafından ikna edilmeye çalışıldığı da gelen bilgiler arasında.

KONGRE KARARI ALINDI

Tüm bu yaşanan gelişmelerin ardından İYİ Parti'de kongre kararı alındı.

AKŞENER ADAY OLACAK MI?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kongrede aday olmayacağını açıkladı.

MERAL AKŞENER KİMDİR?
Türk tarihçi ve siyasetçi, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve eski İçişleri Bakanı. 1995 ve 1999 Türkiye genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi (DYP) milletvekili olarak meclise giren Akşener, 1996 ve 1997 yılları arasında Necmettin Erbakan tarafından kurulan koalisyon hükümetinde İçişleri Bakanlığı görevini sürdürmüştür.

2007, 2011 ve Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili olarak meclise girmiştir. Kasım 2015 genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı gösterilmemiştir.

Erken yaşamı ve kariyeri
Selanik’ten Kocaeli’ye göç eden bir ailenin kızı olan Meral Akşener 18 Temmuz 1956 tarihinde Tahir Ömer Bey ve Sıddıka Hanım’ın çocuğu olarak Kocaeli’nin İzmit ilçesine bağlı Gündoğdu köyünde doğdu.

1974 yılında Bursa Kız Öğretmen Lisesi’ni tamamlamasının ardından 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 1979 ve 1982 yılları arasında öğretmen olarak çalışan Akşener, 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi’nde araştırma görevlisi oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora ve yüksek lisans yaptı. Kocaeli Üniversitesi’nde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfı’nın kuruluşunu gerçekleştirdi ve başkanlığını yaptı.

SİYASAL YAŞAMI

İçişleri Bakanlığı
1995 yılında Doğru Yol Partisi (DYP) Kadın Kolları Başkanı olan Meral Akşener, ilk defa 1995 Türkiye genel seçimlerinde DYP Kocaeli milletvekili olarak meclise girdi. Necmettin Erbakan başkanlığında 28 Haziran 1996 tarihinde Refah Partisi (RP) ve DYP koalisyonunun oluşturduğu 54. Türkiye Hükûmeti’nden 3 Kasım 1996 tarihinde Susurluk kazası sonrası İçişleri Bakanlığı görevinden istifa eden Mehmet Ağar’ın yerine İçişleri Bakanlığı görevini üstlenerek Türkiye tarihindeki ilk kadın İçişleri Bakanı oldu. 28 Şubat süreci’nin yaşanması ile 54. Türkiye Hükümeti’nin dağılmasının ardından görev süresi 30 Haziran 1997 tarihinde son buldu. 1999 Türkiye genel seçimlerinde DYP İstanbul milletvekili olarak tekrar meclise girdi. 2002 Türkiye genel seçimlerinde ise DYP %9,54 oy alarak baraj altında kaldı.

AKP’nin kuruluş aşamasında yer alması
4 Temmuz 2001 tarihinde Doğru Yol Partisi’nden istifa ederek Fazilet Partisi’nden kopan Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğini yaptığı ‘yenilikçi’ kanat olarak adlandırılan oluşuma katıldığını Abdullah Gül ve arkadaşlarının çalışma ofisi olarak kullandıkları Politik Araştırmalar Merkezi'nde basın toplantısıyla ilan etti. Yeni parti için çalışma yaparken oğlunun da parti adı için çalışma yürüttüğünü söyledi. Ancak bir süre sonra “Milli Görüş çizgisini sürdürüyorlar” diyerek hayal kırıklığı yaşadığını belirterek yenilikçi hareketten ayrılıp 3 Kasım 2001 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne katıldı.

aa-picture-20151130-6933719-webjpg

Milliyetçi Hareket Partisi
2001 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) katılan Akşener, 2007 Türkiye genel seçimlerinde MHP İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. En son 1968 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’den (CHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili seçilen Muş milletvekili Hayriye Ayşe Nermin Neftçi’den sonra 10 Ağustos 2007 tarihinde Güldal Mumcu ile beraber TBMM başkanvekilliği görevine seçildi. TBMM’de Türkiye-Çin Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliği yaptı. 2011 ve Haziran 2015 genel seçimlerinde tekrar MHP İstanbul milletvekili olarak tekrar meclise girdi. Fakat Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı gösterilmedi.

MHP Genel Başkanlık Adaylığı ve İhracı
Muhaliflerin öne çıkan ismi Meral Akşener, Mayıs 2016’da olağanüstü kongrenin engellenmesi üzerine konuşma yapar.

Kasım 2015 genel seçimlerinde MHP’nin oy kaybederek mecliste temsil edilen dördüncü parti olması üzerine ay sonunda yapmış olduğu basın toplantısında kurultay talebinde bulunmuş ve “Üzerime düşen her görevi yapmaya hazırım.” demiştir. Mahkeme kararıyla yapılacak olan MHP olağanüstü kongresi için Meral Akşener genel başkan adayı oldu. Olağanüstü Kongre tarihi olarak 15 Mayıs’ın belirlendiğini açıklandı. MHP Genel Merkezi ise bu kararı tanımadığını bildirdi. 8 Eylül 2016 tarihinden partiden ihraç edildi. Meral Akşener, 19 Haziran 2016 tarinde Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak, partiden ihraç kararına ihtiyati tedbir konulmasını istedi. MHP’nin ihraç kararına açmış olduğu iptal davası, 15 Aralık 2016 tarihinde Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi ve bu kararla partiden ihracı kesinleşti.

Özel yaşamı
Meral Akşener, 1980 yılından beri Makine Mühendisi Tuncer Akşener ile evlidir ve Fatih Akşener (d. 1984) adında bir oğlu vardır.

Asgari ücret belirleniyor... Dördüncü toplantı başladı! Vahit Karaarslan kimdir ve serveti ne kadar? İstanbul'da trafik yoğunluğu: İş çıkış saatinde yüzde 89'a ulaştı
Sonraki Haber