Mercan rengi nedir? 2019 yılının rengi nedir? Mercan rengi görselleri

2019 yılın rengi açıklandı. Pantone, 2019 yılının rengini mercan (living coral) olduğunu açıkladı. Mercan renginin ne olduğu ise internette araştırılmaya başlandı. Peki Mercan rengi nedir? Detaylar haberimizde...

Mercan rengi nedir? Pantone, 2019 yılının rengini açıkladı. 2019 yılının rengi ise mercan oldu. Mercan renginin ne olduğu ise gündemde araştırılna konular arasında bulunuyor. Peki Mercan rengi nedir? Merak edilen detaylar haberimizde...

Global renk otoritesi Pantone Color Institute 20 yıldır aralık ayında bir sonraki yılın trend rengini açıklayarak dekorasyondan modaya, mücevherden tasarıma pek çok alanda etkili oluyor.

Pantone, 2019 yılının rengini açıkladı. Canlı ama bir o kadar da yumuşak bir renk canlı mercan (living coral) 2019 yılının rengi oldu.

Yılın renginin katalogdaki kodu, Pantone 16-1546.

Canlı olduğu kadar yumuşak da bir renk olan canlı mercan, aynı zamanda insanın iyimserlik ihtiyacını da temsil ediyor.

Belirlenen renk, genellikle olumsuz bir atmosfere sahip olan bir sosyal medya ortamında insanların ihtiyaç duyduğu destek, bakım ve sevgiyi ifade ediyor.

Pantone'un açıklamalarına göre canlı mercan, doğada renklerden istenen tanıdık bir enerji yayıyor. İklim değişiklikleriyle birlikte yok olan mercan resiflerinde bulunan bu renk, mercan ağartma ve asidifikasyon yöntemleriyle de zarar görüyor.

Pantone, 2018’in rengi olarak morötesini (ultra violet) belirlemişti.

 RENK

Renk, ışığın gözün retinasına değişik biçimde ulaşması ile ortaya çıkan bir algılamadır. Bu algılama, ışığın maddeler üzerine çarpması ve kısmen soğurulup kısmen yansıması nedeniyle çeşitlilik gösterir ki bunlar renk tonu veya renk olarak adlandırılır. Tüm dalga boyları birden aynı anda gözümüze ulaşırsa bunu beyaz, hiç ışık ulaşmazsa siyah olarak algılarız. İnsan gözü 380 nm ile 780 nm arasındaki dalgaboylarını algılayabilir, bu sebepten elektromanyetik spektrumun bu bölümüne görünür ışık denir. Renkler için genelde kulağımızla duyduğumuz ince ve kalın ses analojisi yapılsa da, ses algısının aksine aynı anda gelen ışık frekansları değişik kanallardan algılanamaz (başka bir deyişle göz frekans analizi yapamaz), dolayısıyla aynı anda ince ve kalın sesleri birbirine karıştırmadan duymamıza karşın gözümüz için bu "çok seslilik" söz konusu olmadığından değişik ışık frekanslarının sadece kombinasyonlarını algılayabiliriz. Bu prensibi açıklamak veya pratik uygulamalarda kullanmak için çeşitli renk modelleri geliştirilmiştir.

Renk modelleri toplamsal ve çıkarımsal renk sistemleri olarak iki ayrı prensibe dayanır. Toplamsal ile kastedilen değişik ışık frekanslarının birleşerek gözümüze ulaşmasıdır.

M (macenta boya) + Y (sarı boya) {displaystyle to } {displaystyle to } R+G+B (Beyaz Işık) - G (macenta boyanın yeşili filtre etmesi) - B (sarı boyanın maviyi filtre etmesi) {displaystyle to } {displaystyle to } R (kırmızı)

Ar-Ge yapan şirketlere 59 milyar liralık dolaylı teşvik verildi "Galatasaray'da Florya'nın huzurunu kaçıran tek isim Ziyech" "Hedef enerjide tam bağımsız Türkiye"
Sonraki Haber