Merkez’de cephane sağlam kur sakin şekilde yükseliyor

CEPHANE SAĞLAM

Yerel seçimler ardından son verilere göre yaklaşık 77 milyar dolar rekor rezerv biriktiren TCMB'nin güçlü bir cephanesi bulunuyor. Bu nedenle USDTRY kurunda yükselişin daha yavaş ve sakin bir şekilde devam edeceği tahmin ediliyor.  

TCMB'nin swap ve kamu dövizleri hâriç net rezervleri bu hafta yukarıda da belirttiğim iki günlük zaman diliminde olumsuz bir performans sergiledi. Manşet rakam da +3,1 milyar dolar seviyesine geldi. TCMB tahminler paralelinde politika faizini %50 seviyesinde sabit tutarken, politika karar metninin de kısaldığını gördük. Makro ihtiyati tedbirlerin gelebileceğine vurgu yapan TCMB, şahin üslubunu korurken, mevduat ve kredilerde yaşanan arzu edilmeyen gelişmelere karşı makro ihtiyati tedbirle karşılık vereceğini ifade etti.

Akıllara Uraz Kaygılaroğlu'nun sergi için verdiği pozlar geldi! İkbal ve Ayşenur son yolculuğuna uğurlandı Katilin annesi mahkemede "iyi ki yapmışlar" dedi Tarım Kredi'den rafları indirimle dolduracak yeni Ekim fırsatları! Yavuz Bingöl ile Nilşah Ağaoğlu evleniyor! Nikah şahitlerini açıkladı Meteorolojiden Marmara Bölgesi için sağanak yağış uyarısı!