Merkez’de eksi rezerv konusu tarihe karışacak

Türk mali piyasalarında ise dün TCMB'nin swap hariç net yabancı para pozisyonu, 10 Haziran tarihinde yaklaşık 33 iş günü sonrası 0,25 milyar dolar kötüleşmesi ardından 11 Haziran tarihine ait analitik bilanço verilerine göre 0,8 milyar dolar iyileşme kaydetti. İşte detaylar...

Bu sonuçlar ardından TCMB'nin swap ve kamu dövizleri hâriç net rezervleri eksi 0,5 milyar dolar ile sahanın diğer tarafına geçme noktasına iyice yaklaştı! Kuvvetle muhtemel bugün alacağımız yeni veriler ile eksi rezerv konusunu da rafa kaldırmış olacağız.

USDTRY kuru 32,30'lu seviyelerde dün sakin bir eğilim kaydederken, TL referans faiz yaklaşık %1 artışla dünü %51,08 seviyesinde tamamladı. Kıbrıs İktisat Bankası analizinde, “Türkiye'nin yabancı indinde risklerini yansıtan 5 yıl vadeli CDS risk primi 260 baz puan etrafında dar ve sakin bir seyir izlerken, borsada karar günü başlıklı hafta içi yazımızda da belirttiğimiz üzere, 10 bin endeks seviyesinden zıplayan BIST100 endeksi dün günü %1'in üzerinde yükselişle 10,165 puan seviyesinden tamamladı. 10 bin endeks seviyesinin altında olası bir kapanış durumunda zarar kes uygulayarak hisse senetlerinde özellikle de endeksi sürükleyen bankacılık hisselerinde pozisyon artırılabilir.” denildi.

ASYA BORSALARI TOPARLANIYOR

Yeni gün başlangıcında Asya hisse senetleri toparlanırken, tahvil getirileri ise düştü. Yatırımcılar ABD'de enflasyonunun soğumasını FED'in temkinli duruşuna bir noktada tekrar tercih edeceğini öngörüyoruz. Asya'nın gösterge endeksi Nikkei, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) toplantısı öncesinde erken kazanımlarını geri vererek yatay bir seyir izlerken, Tayvan ve Kore borsalarında ise %1 civarında artıların olduğunu görüyoruz. ABD borsalarının vadeli işlemlerinde teknoloji hisseleri yükselmeye devam ederken, BoJ toplantısı öncesinde YEN kırılgan bir seyir izliyor.

Makine Mühendisi Zahide Güçlü Ekici'nin hikayesi yürekleri sızlattı SMO PKK’yı katyuşa füzesi ve 82’lik havan ile vuruyor Avrupa ülkelerinden TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına kınama
Sonraki Haber