Mersin yerel seçim sonuçları son dakika!
Mersin yerel seçim sonuçları son dakika! Son dönemde ülkenin gündemini en çok meşgul eden 31 Mart 2019 seçimleri bugün gerçekleşti. Vatandaşlar oylarını kullanarak destekledikleri belediye başkanlarına oylarını verdi. Yerel seçim sonucunun en çok merak edildiği illerden biri de Mersin. Peki Mersin'in yeni belediye başkanı kim oldu? Mersin'de hangi parti kazandı? İşte 31 Mart yerel seçim sonuçları ve tüm ayrıntılar...
Mersin yerel seçim sonuçları son dakika! 31 Mart 2019 (bugün) milyonlarca vatandaş kendilerine ayrılan sandıklara giderek oylarını kullandı. Yerel seçim heyecanının en çok yaşandığı illerden biri de Mersin oldu. Kullanılan oylarla kendi belediye başkanını seçen vatandaşların ise heyecanlı bekleyişi sürüyor. Peki Mersin'in yeni belediye başkanı kim oldu? Mersin'de hangi parti kazandı? İşte detaylar..
MERSİN YEREL SEÇİM SONUÇLARI SON DAKİKA!
AÇILAN SANDIK ORANI 99, 8 %
CHP % 45, 06
MHP % 41, 00
DP % 12, 04
SP % 0, 68
DSP % 0, 45
MERSİN BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU?
Mersin'in yeni belediye başkanının kim olduğu henüz belli olmadı. 31 Mart 2019 seçimlerinde Mersin'in yeni belediye başkanının kim olduğunu öğrenmek için SuperHaber'i takip etmeye devam edin...
MERSİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI
CHP – Vahap Seçer
MHP – Hamit Tuna
Demokrat Parti: Ayfer Yılmaz (İYİ Parti adayı)
TKP - Mesut Nişan Oyardı
BTP - Ramis Akın
DSP - Emrah Küçükkapdan
Saadet Partisi: Erdal Alkan
Vatan Partisi: Lerzan Özgenç
MERSİN
Mersin, eski adıyla İçel, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık onuncu şehri.
Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Mezitli, Yenişehir, Toroslar, Anamur, Silifke, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut ilçeleri olmak üzere toplam 13tane ilçesi bulunmaktadır. Büyükşehir belediyesi statüsü bulunmaktadır. Türkiye'nin güneyinde bulunan bir liman kentidir. Mersin Limanı Türkiye'nin en büyük limanıdır.
Kentin kuzeyindeki Yumuktepe höyüğünde yapılan kazılarda birçok katman ortaya çıkarılmıştır. Bunların en eskisi, MÖ 6300'lere, en yenisi ise Selçuklu dönemine tarihleniyor. Kazılardan çıkarılan eserler, Adana Arkeoloji Müzesi ve Mersin Müzesi'nde sergileniyor. Mersin'in tarih sahnesine çıkışı 19. yüzyılın ortalarına rastlamaktadır. Bu dönemde henüz bir köy olan bölge, konar göçer bir Türkmen aşiretine ev sahipliği yapmış ve adını da bu aşiretten almıştır. Ayrıca Kapadokya bölgesinden gelen Rumlar kent nüfusuna hakim hale gelmişler ve 1850'de kentte 5.250 Ortodoks Rum'a karşılık 1.600 Müslüman yaşamaktaydı. Kentin kaderi özellikle Amerikan İç Savaşı sırasında dünyadaki pamuk kıtlığını gidermek amacıyla Çukurova'da gelişen pamuk üretimi ve bölgenin 1866'da demiryolu ağına bağlanması ile değişmiştir. Bu dönemde Mersin hızla, Çukurova'nın tarım ürünlerinin ihraç edildiği bir liman ve ticaret merkezi haline gelmiştir. Şehrin bugünkü durumuna gelmesinde, şu anda azınlık olsalar da Hristiyan Levantenlerin önemi yadsınamaz. Şehirde halen Levantenlere ait iki katedral bulunmaktadır, Latin-İtalyan Katedrali ve Arap-Ortodoks Katedrali. Ayrıca şehrin kuzeyine Rumlar için bir kilise yapılması da gündemdedir.