Meta'dan kullanıcı gizliliği endişelerini giderecek hamle! Facebook ve Instagram kullanıcılarına reklamsız ücretli abonelik seçeneği

Facebook ve Instagram, Avrupa Birliği'nin (AB) 'kullanıcı gizliliği' konusundaki endişelerini gidermek için Avrupa'da reklamsız, ücretli abonelik seçeneği sunmaya hazırlanıyor. Meta'nın ücretli, reklamsız bir sürüm sunması, az sayıda kişi kullansa bile 'bazı Avrupalı yasa düzenleyicilerinin endişelerini hafifletmeye' yardımcı olabilecek. İşte haberin detayları...

Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen gazetelerinden The New York Times'ın haberine göre Meta, Avrupa'da Instagram ve Facebook'a ücretli abonelik seçeneği ekleyebilir. Reklamsız paket, Meta'nın en kazançlı veri toplama yöntemlerinden bazılarını azaltan Avrupa Birliği (AB) düzenlemelerine yönelik olacak. Şirket Nisan ayında AB'deki reklamların şirketin toplam gelirinin yüzde 10'unu oluşturduğunu açıkladı. 

Bu hamle, Meta'nın reklam (ve ilgili veri toplama) destekli tek bir ücretsiz platformdan oluşan standart modelinden ilk defa sapması anlamına geliyor. NYT, şirketin AB'de Facebook ve Instagram'ın reklam destekli ücretsiz sürümlerini sunmaya devam edeceğini aktardı. Şirketin reklamsız paketleri tam olarak ne zaman başlatacağı veya bunların maliyetinin ne kadar olacağı ise şimdilik bilinmiyor.

ÜCRETLİ INSTAGRAM VE FACEBOOK'U HERKES KULLANMAK ZORUNDA DEĞİL

NYT'nin aktardığına göre şirketin ücretli, reklamsız bir sürüm sunması, az sayıda kişi kullansa bile 'bazı Avrupalı yasa düzenleyicilerinin endişelerini hafifletmeye' yardımcı olabilecek. İsteğe bağlı ücretli paketin Meta'nın bölgedeki çıkarlarına hizmet edebileceği düşünülüyor.

Avrupalı kullanıcılar için reklamsız bir seçenek, AB ve ABD'deki tüketici teknolojisi arasındaki en önemli ayrımlardan birine işaret edecek. Meta ve diğer sosyal platformlar, GDPR (AB'nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği) ve diğer düzenlemeler yürürlüğe girdikçe uyum sağlamak zorunda kaldı. AB, AB vatandaşlarının verilerini ABD merkezli sunuculara taşıdığı için Meta'ya Mayıs ayında 1,2 milyar Euro para cezası verdi. Ayrıca şirket, milyonlarca Facebook kullanıcısının cep telefonu numaralarının (ve diğer verilerinin) kazınarak çevrim içi yayınlanmasını engellemediği için 2022 yılında 265 milyon Euro para cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Engadget

Canfeza ve Mahir muradına erecek mi? Düğün günü beklenmeyen aksilik! Yahya Sinvar'ın çatışarak şehit olduğu anların videosu yayınlandı! FETÖ elebaşının çiftliğinde hareketlilik! İş makineleri getirildi!
Sonraki Haber