Mısır'da uzlaşı görüşmesi: Hamas ve El Fetih yetkilileri bir araya gelecek!

Filistinli gruplardan Hamas ve El Fetih arasında Mısır'ın başkenti Kahire'de bir uzlaşı görüşmesi gerçekleştirileceği bildirildi.

Mepa News’in aktardığına göre Reuters'e konuşan bir Hamas yetkilisi, Hamas ve El Fetih hareketi liderlerinin Çarşamba günü Kahire'de yeni uzlaşı görüşmeleri yapılacağını söyledi.

Hamas'ın siyasi şefinin medya danışmanı Tahir en Nunu, Hamas heyetinin Salı günü Kahire'ye ulaştığını kaydetti. Heyete grubun baş müzakerecisi ve Hamas'ın önde gelen yöneticilerinden Halil El Hayye liderlik ediyor.

Tahir en Nunu, "Toplantıda İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı ve Filistin davasının karşı karşıya olduğu zorluklar ele alınacak" dedi.

Konuyla ilgili henüz El Fetih'ten bir yorum yapılmadı.

Toplantı, iki grubun Temmuz ayında Çin'in başkentinde bir araya gelerek bir birlik hükümeti kurulması için atılacak adımlar konusunda anlaşmaya varmasından bu yana yapılacak ilk görüşme olacak. Geçmişte yapılan benzer görüşmelerde şimdiye kadar ciddi bir ilerleme sağlanamamıştı.

Avrupa borsaları yükselişle kapandı! Kahramanmaraş'ta eşi tarafından bıçaklanan kadın ağır yaralandı Şiddetli fırtınada 8 kişi yaralandı: İspanya'da ulaşım aksadı!
Sonraki Haber