Mu-TEBER ortaklık! Türkiye savunma sanayisinde artık teknoloji ihraç ediyor

TEBER nedir?

TEBER, sabit kanatlı çeşitli hava araçları ve insansız hava araçları tarafından kullanılabilen bir mühimmat olup, yarı aktif lazer arayıcı başlık, küresel konumlama sistemi ve ataletsel navigasyon sistemine sahip.

Sabit ve hareketli her türlü yer hedefine karşı etkili olan TEBER, Mk-81 bombasıyla 150 kg ağırlığa ve azami 23 km menzile ulaşırken; Mk-82 bombası kullanan TEBER-82 ise 260 kg ağırlığa ve azami 28 km menzil kapasitesine sahip.

TEBER-81/82’nin menzili, atıcı platformun süratine ve irtifasına bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

Opsiyonel olarak entegre edilebilen yaklaşma sensörü sayesinde, TEBER-81/82 hedefe yakın bir mesafede otomatik olarak infilak edebiliyor. Uygun koşullar altında, TEBER-81/82 mühimmatı ile 3 metrenin altında hassasiyetle vuruş yapılabilmesi mümkün.
Muteber ne demek:

*itibar gören, hatırı sayılan, saygınlığı bulunan, saygın.
*sözü geçer, güvenilir, inanılır.
Teber ne demek: balta

Uğur Dündar'ın Metin Akpınar'a şahitlik yapacağını duyunca çıldırdı! O peynir markası tüm marketlerden toplatılıyor! Para iadesi yapılacak Semih Kılıçsoy'un herkesi şaşkına çeviren Ajax maçı istatistiği Altın fiyatlarında tarihi zirve! Rekabet ve eğlence! MasterChef 2024'te 100.000 TL ödül kimin olacak? Kredi kartı borç yapılandırılmasında ne kadar ödenecek?