Muhalefet içi medya savaşı mı? Metin Yılmaz'ın istifasının perde arkası

Sözcü Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve ekibi, istifalarının ardından yeni bir medya grubu kurma çabasına girişti. Yılmaz’ın bazı muhalif sermaye çevrelerince desteklendiği ileri sürülürken, Halk TV’ye ve Cafer Mahiroğlu’na güvenmeyen Ekrem İmamoğlu’nun da destekçiler arasında olduğu iddia edildi.

SUPERHABER-ÖZEL

Sözcü’de Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın istifası deprem etkisi yaparken, istifalar devam etmiş ve Yılmaz’ın sağ kolları' Serdal Saraç ile Neşet Şenizel'in de istifa ettiği belirtilmişti.

SuperHaber’in ulaştığı bilgilere göre istifalar devam edecek. Özellikle ay sonuna doğru sürpriz istifalar gündeme gelebilir.

PEKİ METİN YILMAZ NE YAPACAK?

Yılmaz ve ekibinin yeni bir medya grubunun kuruluşu için şimdiden kolları sıvadı. Yeni bir gazete, TV ve internet sitesi için hazırlıkları yoğunlaştıran Yılmaz, medya grubu için Basın Ekspres'te bina tuttular. Kiralanan yeni yerde tadilatın sürdüğü öğrenilirken, olayın perde arkasında muhalefet içi medya savaşlarının da etkisi olabileceği konuşuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, muhalefetin önde gelen yayın organlarından Halk TV’ye ve özellikle de patronu Cafer Mahiroğlu’na güvenmediği, muhalefet medyasında kendisine ciddi yatırım yapmak istediği konuşuluyor. Bu çerçevede kulislerde Metin Yılmaz’a destek verenlerden birinin de Ekrem İmamoğlu olduğu dile getiriliyor.

Ayrıca muhalif bazı işadamlarının da medya grubunu desteklediği ileri sürülüyor.

İsrail saldırılarına karşı harekete geçilmeli Çok ses getirmişti! Taş Kağıt Makas dizisinde beklenmeyen erken final! Rigas FS - Galatasaray | Canlı maç anlatımı
Sonraki Haber