Nasıl devlet memuru olunur?

Nasıl devlet memuru olunur? Memur,devlet hizmetlerinden bir aylığa bağlı olarak çalışan kimselere, görevlilere denilmektedir. Herkes “Memur ol,daha rahat bir yaşantın olsun.” ya da “ Memur ol iş kaygın olmasın, düzenli maaşın yatsın.” sözlerini duymuştur. Bu sebeple birçok kişinin aklında, nasıl devlet memuru olunur, memur olmak için ne yapmak gerekir, hangi sınavlara girilmesi gerekir,2019 devlet memuru maaşları ne kadar gibi sorular yer alıyor. İşte devler memuru nasıl olunur sorusunun yanıtı.

Nasıl devlet memuru olunur? 2019 yılı memur maaşları belli oldu. Hükümet ile sendikalar arasındaki görüşmeler sona erdi ve yeni memur maaşı zam oranları belirlendi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından akıllara nasıl devlet memuru olunur, memur olmak için ne yapmak gerekir, şartları nelerdir, 2019 devlet memuru maaşları ne kadar gibi sorular geliyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki nasıl devlet memuru olunur? İşte tüm detaylar...

NASIL DEVLET MEMURU OLUNUR?

Devlet memuru olmak için kişilerden genel ve özel şartlar talep edilmektedir. Öncelikle bir kişinin devlet memuru olabilmesi için kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunludur. Bunun dışında devlet memuru olacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Geçmiş senelerde bu konuda bir üst yaş sınırı da bulunmaktaydı. Ancak artık her yaştan kimse devlet memuru olabilir. Bu husus kurumlara bağlıdır. Kimi kurum 30 yaşını doldurmuş olmamak, kimi kurum 40 yaş, kimi kurum da 65 yaşına kadar olan kişileri memur olarak görevlendirebilmektedir.

Memurlar ne iş yaparlar?

Memurların yapmış oldukları işler yani görevleri çalıştıkları kuruma göre farklılık göstermektedir. Çoğu memur masa başı dediğimiz işlerde görev alsa da, çok sayıda memur da sahada görev alabilir. Yani memurların yapmış oldukları işlerden bahsedebilmemiz için hangi kurumda ve hangi kadro pozisyonda çalıştığına bakmak gerekmektedir.

Memur nasıl olunur?

Herhalde şimdiye kadar “Memur ol, daha rahat bir yaşantın olsun.” ya da “ Memur ol iş kaygın olmasın, düzenli maaşın yatsın.” Gibi sözleri duymayanınız yoktur. Çünkü ülkemizde memurluk garanti bir meslek olarak görülmekte ve akabinde devlet güvencesi altında tutulduğu için de oldukça çok tercih edilmektedir. Hali hazırda memur olarak çalışan kişilerin sayısına baktığımızda bu durumu da desteklediğini görmekteyiz.

2019 MEMUR MAAŞI NE KADAR?

Hükümet ile sendikalar arasındaki görüşmeler sonrasında 2018-2019 yılı memur maaşı zam oranları kesinleşti. Memurların yakından takip ettiği memur zammı görüşmeleri ile ilgili ayrıntıları sizlerle paylaştık. İşte memur maaşı zam oranları.

MEMUR MAAŞI ZAM ORANLARI

Hükümet ile sendikalar arasındaki memur maaşlarına 2018 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 3.5; 2019 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 5 zam yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, altı aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyon oranının öngörülen artış oranını aşması halinde enflasyon farkının da ödeneceği belirtildi. Toplu sözleşmede imza töreni bugün saat 1100'de Çalışma Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞLARI

Bakan Sarıeroğlu; 2018 yılının ilk yarısında en düşük memur maaşının 2.929 TL olacağını, 2019 yılının ikinci yarısında ise en düşük memur maaşının 3.198 TL olacağını ifade etti.

EN DÜŞÜK DEVLET MEMURU EMEKLİ MAAŞI

Emekli memur maaşlarıyla ilgili de konuşan Sarıeroğlu, 2018 yılında en düşük devlet memuru emeklisi maaşının 1.945 TL'ye yükseleceğini, 2019 yılında ise 2.093 TL'ye yükseleceğini açıkladı.

2019 MEMUR MAAŞLARI

Ayrıca 6 aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyon oranının öngörülen artış oranını aşması halinde enflasyon farkı da ödenecektir.Anlaşmaya ilişkin imza töreni 22.08.2017 (Salı) tarihinde saat 11.00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecektir."

Stajyere maaş ve arabulucu sistemi

Meclis'ten bu hafta iki yasa birden geçti. Bu yasalardan birisinde stajyerlerin maaşları belirlendi. Buna göre özel işletmelerde uygulamalı eğitim ve staj yapan yüksek öğretim öğrencileri net asgari ücretin yüzde 35'i kadar maaş alacak. Net asgari ücret AGİ indirdikten sonra 1.270,75 TL oluyor. Buna göre stajyerlere ödenecek rakam 444.76 TL olacak. Bu yıl devlet de bu rakama katkıda bulunacak. Arabulucu sistemi de artık devreye girdi. İşyerine açılan alacak, tazminat, işe iade gibi davalarda arabulucuya gidilecek ve davalar bir-iki haftada çözüme kavuşacak.

Malatya - Kayseri yolunda yoğun kar etkili oldu! Ulaşım durdu... Çorum'da zincirleme kaza: 10 yaralı var! Eğitime kar engeli! Hangi şehirde okullar tatil edildi?
Sonraki Haber