Nasrallah'ın damadı Hasan Cafer Kasir İsrail'in Şam saldırılarında öldürüldü

Suriye'nin başkenti Şam'ın merkezindeki Mezze mahallesinde çarşamba sabahı meydana gelen büyük patlamanın ardından El Arabiya/El Hadath kaynakları, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın damadı Hasan Cafer Kasir'in öldürüldüğünü bildirdi.

Suriye medyası, İsrail'in, başkent Şam'a gece saatlerinde hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

Rejimin haber ajansı SANA'nın yerel saatle 2.51'de geçtiği haberinde, "Hava savunma sistemlerimiz bu gece üçüncü kez düşman hedeflere karşı koyuyor." ifadeleri yer aldı.

SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı bir diğer haberinde ise İsrail'in, yerel saatle 2.05'te başkentteki saldırıları savaş uçakları ve dronlarla düzenlediği öne sürüldü.

Haberde, "Hava savunma sistemlerimiz füzelere ve dronlara karşı koydu ve çoğunu düşürdü. Saldırıda 3 sivil öldü, 9 sivil yaralandı, maddi hasar meydana geldi." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan rejim medyası, saldırıda Suriye Devlet Televizyonu'nda çalışan sunucu Safa Ahmed'in hayatını kaybettiğini duyurdu.

Şam FM'de yer alan haberde ise Mezze'deki saldırı sonucu yangın çıktığı kaydedildi.

İsrail, Suriye'de havalimanı ve radar sistemlerine hava saldırısı düzenledi
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İsrail güçleri bugün Suveyda ilindeki Sule Havalimanı ile Dera ilindeki 79. Hava Savunma Taburunda bulunan radar sistemlerine hava saldırısı yaptı.

Saldırıda ölen ya da yaralananın olup olmadığı henüz bilinmiyor. Saldırıya uğrayan bölgelerde Esed rejimi ordusuyla Hizbullah unsurları yer alıyor.

İsrail ve Beşşar Esed yönetimi tarafından saldırılara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

Nasrallah'ın damadı öldürüldü!

İsrail ordusu Beyrut'un güney banliyölerini hedef alan iki hava saldırısının ardından Hizbullah'ın finans yetkilisi Muhammed Cafer Kasır'ın öldürüldüğünü duyurdu. Kasır, İran'dan Hizbullah'a silah ve askeri teçhizat sevkiyatından sorumluydu.

 

İsrail Savunma Bakanı: "İsrail'de yaşamak ağır bir bedel gerektiriyor" Serenay Sarıkaya evinin kapılarını araladı! MasterChef 3 Ekim 2024 eleme potasına kim girdi?
Sonraki Haber