Netflix'in Osmanlı filmi 'Muallim' konusu nedir? Oyuncu kadrosunda kimler var?

Sürgün edildiği kasabada öğretmenlik yapan Ali'nin hayatına dokunan filmin konusu ve oyuncu kadrosu sinema severler tarafından oldukça araştırılıyor. 27 Mayıs 2022 tarihinde Netflix'te yayınlanan Muallim filminin konusu nedir? Oyuncu kadrosunda kimler var? Filme dair detaylar haberimizde...

TRT1'in ortak yapımcılığını üstlendiği Muallim filmi, devlet tarafından cezalandırılarak sürgün edildiği kasabada öğretmenlik yapan bir adamın hayatına odaklanıyor. Yönetmen koltuğunda Müslim Şahin'in oturduğu filmin yapımcılığını  Halit Arabacı üstlenmiştir.

Netflix'in orjinal filmi Muallim izleyiciyi filme sürükleyen, oldukça duygusal ve samimi bir filmdir. Başrollerini tanınan başarılı isimler Melih Selçuk, Sevtap Özaltun ve Ruhi Sarı paylaşıyor. 

Amerikan Golden Picture Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” dahil 5 ödül verildi. Film ayrıca Arjantin Buenos Aires Uluslararası Film Festivali’nden de “En İyi Film” ödülüyle dönmüştü.

 MUALLİM FİLMİ KONUSU

Muallim, sürgüne gönderildiği kasabada öğretmenlik yapan bir adamın hayatına odaklanıyor. 20. yy başlarında geçen filmde, genç bir adam olan Ali, devlet tarafından mühendislik eğitimi alması için Fransa’ya gönderilir. Eğitimini almasının ardından kimliğine yabancılaşarak ülkesine dönen Ali, katıldığı bir Jön Türk toplantısında tutuklanır. Bir kasabaya sürgün edilen Ali, burada öğretmenlik yapmakla görevlendirilir. Kasabada cahil olarak gördüğü insanlarla yaşamak zorunda kalan Ali, bu süreçte küçümsediği değerlerle yüzleşir.

MUALLİM FİLMİ OYUNCU KADROSU

Sevtap Özaltun

Ruhi Sarı

Halit Karaata

Levent Sülün

Yiğit Çelebi

Kerim Yağcı

Tuğçe Tanıl

Yer bilimci Naci Görür, Adana depremi sonrası üstüne basa basa uyardı! MasterChef Türkiye fragmanı yayınlandı! Haftanın kaptanı kim oldu? 28 Ekim 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de
Sonraki Haber