Netflix'ten bu kez de Famagusta skandalı! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik diziye tepki gösterdi

Netflix'ten Türk düşmanı skandal bir dizi daha geliyor... Türkiye'yi Kıbrıs'ta işgalci gösteren Famagusta adlı dizi daha yayınlanmadan kriz çıkardı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Netflix'in Rum yapımı dizisine tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Netflix'te önümüzeki günlerde gösterime girecek Rum yapımı 'Famagusta' adlı diziye tepki gösterdi. Daha önce de Atatürk filmiyle ilgili skandala imza atan dizi platformu, Kıbrıs Barış Harekatı'nın adeta EOKA'nın gözünden diziye aktardı.

Türkiye'yi Kıbrıs'ta işgalci gösteren dizi hakkında X hesabından bir paylaşım yapan Çelik, "Barışı getiren ve adaleti tesis eden müdahalenin, Rum propagandasıyla hedef alınmasını kabul edemeyiz" ifadelerini kullandı.

Barış için adaya giden Mehmetçik'i "sivil halka ateş açan işgalci güçler" gibi gösteren dizide Kıbrıslı Türkler'e yapılan katliamlardan bahsedilmiyor.

20 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Çelik paylaşımında, "1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı çarpıtan ve Rum tarafının propagandasını yapan bir dizinin, 20 Eylül'den itibaren bir film platformunda yayınlanacak olması çok rahatsız edicidir. Barışı getiren ve adaleti tesis eden müdahalenin, Rum propagandasıyla hedef alınmasını kabul edemeyiz. Bu dizi vasıtasıyla Kıbrıs Barış Harekatı, kahraman Türk askeri, barış ve adalet hedef alınamaz" ifadelerini kullandı.

Bugün hangi maçlar var? Bugün kimin maçı var? 5 Ekim 2024 maç programı Yavuz Bingöl ile Nilşah Ağaoğlu evleniyor! Nikah şahitlerini açıkladı 19 ilde zehir tacirlerine NARKOÇELİK-42 Operasyonu!
Sonraki Haber