Niğde'de 5.3 büyüklüğünde deprem! Can ya da mal kaybı var mı? AFAD'dan açıklama...

AFAD ve Kandilli, Niğde'nin Bor ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bor Belediye Başkanı depremde can ya da mal kaybının olup olmadığı konusunda açıklama yaptı. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar ise "Hasarlı binalardan uzak durun" açıklaması yaptı.

Son dakika haberi: Niğde'nin Bor ilçesinde saat 13.27'de 5,3 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklandı.

Deprem Niğde'nin yanı sıra Ankara, Konya ve Mersin'den de hissedildi.

BOR KAYMAKAMI: UFAK TEFEK ÇATLAKLAR BULUNUYOR

Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz: Herhangi bir hasar yok. Ufak tefek çatlaklar bulunuyor. AFAD ekiplerinin taraması sürüyor.

BOR BELEDİYE BAŞKANI: HERHANGİ BİR SIKINTI YOK

Bor Belediye Başkanı Serkan Boran, canlı yayına bağlanarak "Çok şükür herhangi bir sıkıntı görünmüyor, köy merkezinde de arkadaşlarımız var. Şu anda arkadaşlar baktılar, orada en yüksek cami minareleri... Herhangi olumsuz bir Haber gelmedi. 20-25 saniyelik bir depremdi, can kaybı veya mal hasarıyla ilgili bir bilgi gelmedi. Dün akşam da Obruk merkezli küçük bir Deprem meydana gelmişti" dedi

AFAD'DAN AÇIKLAMA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

AFAD Başkanı Yunus Sezer: "Niğde ilimizin Bor ilçesinde saat 13:27'de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir."

ORHAN TATAR: HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Genel Merkezi'nde açıklama yaptı. 

Tatar'ın açıklamaları:

(Niğde Bor depremi) Bağımsız bir deprem olarak değerlendiriyoruz. 2020 yılında Obruk beldesindeki depremle aynı bölgeye düşüyor. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin sonrasında şu ana kadar toplam 9470 artçı sarsıntı kaydedildi. Dün yaşadığımız 4.7'lik deprem, bugünkü Niğde Bor depremi bize şu gerçeği hatırlatıyor. Hasarlı binalardan uzak durmanın büyük önemi var. Yıkıma neden olabilir. Hasarlı binalardan eşya alınmamalı. 

6 Şubat'taki büyük depremlerden sonra bölgede travma yaşanıyor. Sahada çalışan araştırmacı arkadaşlarımızın verdiği bilgiler de bu yönde. Bir depremin yerinin saatinin belirlenmesi söz konusu değil. Vatandaşlarımızın sosyal medyadan gelen ses kayıtlarına itibar etmemeli. Bu anlamda devletin resmi kanallarının bilgileri, duyuruları dışındaki bilgilere itibar edilmemeli. 

"ÜLKEMİZİN HER YERİNDE DEPREM POTANSİYELİNE SAHİP FAYLAR VAR"

Bir fay üzerinde hangi saatte, hangi gün deprem olacağını söylemek mümkün olmamakla birlikte biliyoruz ki ülkemiz bir deprem ülkesi. Ülkemizin her yerinde deprem üretme potansiyeline sahip faylar var. Bunlara karşı yapacağımız toplum ve devlet olarak hazır hale gelebilmek.


Dakar'da hava alarmı! Toz bulutları etkisini gösteriyor Golani 'hazırız' diyerek resti çekti: YPG için yolun sonu geldi! 4. ceket kimin olacak? MasterChef Türkiye'de ceket mücadelesi...
Sonraki Haber