Not artışı olabilir! Borsa İstanbul vites artırıyor

Piyasalar Moody’s’in cuma günü açıklayacağı Türkiye’nin kredi notu kararını beklerken, analistler bu beklentide ‘el artırdı.’ Şu ana kadar kredi notu sabit kalacak ama görünüm negatiften pozitife dönecek planı satın alınırken şimdi hem görünüm hem de not artışı olacak tezi ortaya atıldı. İkinci tez gerçekleşirse işte o zaman ‘borsada endeksin rallisi’ başlar denilebilir. Bütün bu gelişmeler nedeniyle de Borsa İstanbul’da vites artışı başladı. İşte detaylar...

Finansal danışmanlık şirketi Ünlü&Co.‘nun verilerine göre, Borsa İstanbul yeni haftaya bankacılık sektörünün güçlü performansı ile oldukça iyimser bir başlangıç yaptı. Artan yabancı ilgisinin yanında kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Cuma günü Türkiye’nin kredi notu ve görünümüne dair yapması beklenen güncellemenin risk iştahını destekleyen bir zemin yarattı. Kurumdan ağırlıklı beklenti görünümde yukarı yönlü revizyon olsa da notta artırım ihtimali de göz ardı edilmiyor. Ayrıca TCMB’nin Perşembe günü New York'ta gerçekleştireceği yatırımcı günü toplantısı da TL varlıklara ilginin artmasını sağlıyor. Bugün piyasalara yön verebilecek önemde bir gündem maddesi bulunmazken TL varlıklar haftanın son iki işlem gününde yoğunlaşan konu başlıklarına dair beklentiler ile iyimserliğini korumaya gayret edebilir.

Çocukları tehdit edip şantaj yaptığı iddia edildi! Açıklama geldi... Türkiye'yi yasa boğan o kara günde neler yaşandı? En değerli Türk futbolcu belli oldu: Listede beklemeyen sürpriz! 'İntikam alacağım' dedi ve sonra ölüm saçtı: İşte İncellerin alfası... Müşterilere kebap yerine kalp, pekmez yerine zehir yedirmişler! Kerem Aktürkoğlu'nun bedelinde rekor artış: Tam 90 katı oldu!