Numan Kurtulmuş, TBMM'nin 8 Ekim Salı günü İsrail tehdidi için toplanacağını açıkladı

Son Dakika Haberi... TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlarının İsrail'in Lübnan'a işgal girişimi ve bölgedeki gelişmelere ilişkin 8 Ekim'de Meclis'i bilgilendireceğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı'nın İsrail'in Lübnan'a işgal girişimi ve bölgedeki gelişmelere ilişkin 8 Ekim'de Meclis'i bilgilendireceğini açıkladı.

CNN Türk'te katıldığı programda konuşan Kurtuşmuş, "Şu anda bize Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan gelen iki değerli bakanın Dışişleri ve Milli Savunma Bakanı'nın, Meclis'i bilgilendirmesi konusundaki talebi var. Bu talebi yerine getireceğiz ve salı günü 8 Ekim'de Meclis oturumuna başladığında bu konuyu gündeme alacak. Gündeme alınınca çok büyük ihtimalle partiler bu konunun kapalı bir oturum halinde yapılmasını arzu edecekler. Bu konuda verilecek olan herhangi bir grup önerisi de parlamentoda oylanarak kabul edilir" dedi.

ERDOĞAN: İSRAİL GÖZÜNÜ TÜRKİYE'YE DİKECEKTİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yeni yasama yılının açılış günü yaptığı konuşmada, "İsrail'in Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer, açık söylüyorum bizim vatan topraklarımız olacaktır. Netanyahu hayallerine Anadolu'yu da katıyor. Bölgemizde sadece Gazze, Batı Şeria ve Lübnan ile sınırlı kalmayacak bir plan kuruldu. Tarih bilen, siyaset ve diplomasi bilen herkes meselenin Kudüs ile bağlantısını zaten kolayca idrak edecektir. Vadedilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. 33 kilometre ötede adeta Türkiye'ye meydan okunuyor. İsrail paylaştığı her harita ile niyetini ortaya koyuyor" demişti.

Erdoğan'ın sözleri sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'nin bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirmişti.

Bu çağrının ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'in İsrail tehdidine ilişkin bilgilendirileceğini duyurmuş oldu.

Kurtulmuş, "Terör örgütleri üzerinden Türkiye baskı altına alınmaya çalışılıyor. Biz kimin ne olduğunu hangi adımı niçin attığını çok iyi biliyoruz. Suriye'nin Irak'ın istikrarsızlaştırılmasıdır. Türkiye'nin buna uyanık olması lazım. Türkiye bölgede ayakta kalabilmiş büyük bir ülkedir. Siyaset üstü bir konudur, bu bir milli meseledir. Meclis 8 Ekim Salı günü toplanacak" dedi.

Hasan Can Kaya evleneceği kişide aradığı kriterleri açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oruç Reis'i Somali'ye uğurladı Barış Alper Yılmaz için şok iddia: "Alkol ve sigara problemi var"
Sonraki Haber