Demirtaş'ın terörist kardeşinden tepki çeken yazı: 'ABD ile işbirliği yapmak anlaşılır bir durumdur'
Son dakika... Selahattin Demirtaş'ın kardeşi ve PKK terör örgütünün sözde lider kadrosundan "Şiyar" kod adlı Nurettin Demirtaş'ın, internetteki bir sitede yazısı yayımlandı. Yazısında, ABD ile işbirliği yaparak Türkiye'ye karşı mücadele etmek ve ayrı bir bir devlet kurmak istediklerini açıkça belirten Demirtaş, "ABD hükümetleri ya da bağlı kuruluşlarıyla ilişki kurmak Kürtler açısından anlaşılır bir durumdur. Fakat bu ilişkilerin niteliği tartışmalıdır" ifadelerini kullandı.
TERÖRİSTLERE İDEOLOJİK EĞİTİM VERDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI
Geçen yıl yakalanan PKK'lı teröristler, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın terörist kardeşi "Şiyar" kod adlı Nurettin Demirtaş ile ilgili itiraflarda bulunmuş, Demirtaş'ın PKK/KCK'nın sözde "Mazlum Doğan" akademisinde örgüt mensuplarına ideolojik eğitim verdiğini söylemişlerdi.
TEPKİ ÇEKEN YAZI
PKK'nın sözde lider kadrosunda bulunan Nurettin Demirtaş, "Ne Amerika karşıtlığı ne de Türk işbirlikçiliği" başlıklı yazısı internette yayımlandı.
İşte Demirtaş'ın tepki çeken o yazısından satır başları şöyle;
"ABD'nin Ortadoğu politikaları nedeniyle ABD hükümetleri ya da bağlı kuruluşlarıyla ilişki kurmak Kürtler açısından anlaşılır bir durumdur. Fakat bu ilişkilerin niteliği tartışmalıdır.
En genel hatlarıyla belirtilirse Kürtlerin bir kısmı ABD'ye dayanmadan varlık gösterilemeyeceğini düşünmekte bir kısmı da ABD ile ancak belirli koşullardailişki kurabileceğini savunmaktadır. Kürtlerden kabaca Amerikan karşıtlığı bekleyenler ise daha çok Kürt özgürlük mücadelesini destekleyen sol çevreler olmaktadır.
Kürt Özgürlük Hareketi açısından ABD veya dünyadaki herhangi bir güçle kurulabilecek ilişkide halkların aleyhine olacak hiçbir adım söz konusu olamaz. Demokratik ulus çizgisi açısından bu bir ilkedir. Fakat bazı Kürt güçleri dar çıkarları her şeyin üstünde tutmaktadır. Türk faşizmiyle bu temelde ilişki kuranların olduğu biliniyor. ABD ilişkisini de bu temelde kullanmak isteyenler vardır.
Rojava'da Kürt birliğini teşvik eden ABD, Güney Kürdistan'da neden tersi bir yaklaşım içindedir diye düşünülmelidir. Dünyanın Kürtlere yaklamışında bu kadar büyük farklılıkların olması sadece onlardan kaynaklanmıyor. Kürtlerin kendi aralarındaki parçalanmışlık bunu kolaylaştırıyor..."