Öcalan: Bahçeli'nin açıklamalarını samimi buluyorum

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bugün Öcalan için yaptığı "umut hakkı" çağrısı büyük ses getirdi. Öcalan'ın kardeşi, yaşanan gelişmeleri samimi bulduğunu açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a yönelik son açıklamaları, siyasi gündemde yankı uyandırdı. Odatv, konuyla ilgili Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın görüşlerini aldı.

Mehmet Öcalan, Bahçeli'nin sözlerini "samimi" olarak değerlendirdi. Öcalan, "Eğer bu bir girişimse, zannederim Bahçeli'nin bir hesabı var. Umarım ki herkes bu hesaptan faydalanır" dedi.

Öcalan, kardeşi Abdullah Öcalan ile yaklaşık 5 yıldır görüşemediklerini belirtti. "Demokratik bir barış olacaksa... Ama tek taraflı olursa zor olur" ifadelerini kullanan Mehmet Öcalan, Kürtlerin haklarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

Abdullah Öcalan'ın avukatlarının her hafta görüş talebinde bulunduğunu ancak bu taleplerin karşılanmadığını söyleyen Mehmet Öcalan, kardeşinin durumu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını ifade etti.

Bahçeli bugün ne demişt?

MHP lideri Bahçeli, bugünkü grup toplantısında "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" dedi.

Bahar hercephede savaşıyor! İsrail ordusu: Nasrallah'ın veliahtı Safiyuddin öldürüldü At yarışı koşu sonuçları 22 Ekim 2024! Hangi atlar kazandı?
Sonraki Haber