Öcalan ile İmralı'da kim görüşecek? İsim netleşmeye başladı

İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan ile görüşecek kişinin yeğeni Ömer Öcalan olduğu iddia edildi.

Gazeteci Hande Fırat, İmralı Adası'na yapılacak bir ziyaret için Ömer Öcalan'a izin verildiği yönünde duyumlar aldığını açıkladı. Fırat, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, resmi bir açıklama olmamakla birlikte ziyaretin yakın bir tarihte gerçekleşebileceğini belirtti. Ömer Öcalan'ın bu ziyaret için uzun süre önce başvuru yaptığı da ifade edildi.

Bu gelişmelerin yanı sıra, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın tecridinin kaldırılması durumunda TBMM'de konuşma yapabileceğini ve terör örgütünün lağvedildiğini ilan etmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, bu tür adımların atılması halinde terör sorununu tamamen gündemden çıkarabileceklerini vurguladı.

Hande Fırat ne dedi?

Sosyal medya hesabı X'ten bilgi notu paylaşan Hande Fırat “İmralı ziyareti için başvuru yeğeni Ömer Öcalan tarafından uzunca bir süre önce yapılmıştı. Resmî bir açıklama şimdilik yok ama gelen bilgiler ziyarete izin verildiği yönünde. Yakın bir tarihte bekleniyor.” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Fırat'ın açıklamasına karşın DEM Parti kaynaklarının, Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın İmralı görüşmesini yalanlaması dikkat çekti.

Dün neler olmuştu?

MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında Öcalan’ın Meclis’te konuşma yapmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“TBMM’de her meselenin ele alınıp milli akılla çözümü mümkün ve mecburidir. Eğer terörsüz bir siyaset, ülke, gelecekte herkes ittifak halindeyse o halde gövdemizi koymaya varız. Türkiye’ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun, terörün bittiğini, örgütün tasfiye edildiğini tek taraflı ilan etsin. Bu çağrımı henüz anlamayanlar çok sayıda.

Emeklilerin gözü 29 Ekim'deki ikramiyede! Ne zaman yatacak? Merkez'de döviz freni Flaş son dakika! 29 Ekim günü Öcalan ile ilgili ne olacak?
Sonraki Haber