Olaf Scholz'la bir görüşme daha; Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Ekim'de Almanya Başbakanı'nı ağırlayacak

İSTANBUL'DAKİ GÖRÜŞMENİN GÜNDEMİ

Erdoğan ve Scholz, İstanbul'daki görüşmede Türkiye’nin Almanya ve Avrupa Birliği ile ilişkilerini ele alacak. İki ülke arasındaki ekonomik, siyasi, askeri, enerji gibi birçok konu masada.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Ankara’nın AB’nin lokomotifi konumundaki Almanya’dan talep ve beklentileri görüşülecek. Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden canlandırılmasının gerektiği, vize meselesinin bir an önce çözülme kavuşturulması, terörle ve düzensiz göçle mücadelede daha yakın işbirliği ile Gümrük Birliği Anlaşması’nın güncellenmesi gibi bir dizi konu başlığı Erdoğan’ın ajandasında yer alıyor.

Almanya, Türkiye’nin ihracatında 21.5 milyar dolarla ilk sırada, ithalatında ise 27.5 milyar dolarla üçüncü sırada yer alıyor. Görüşmede iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve yatırım fırsatlarının da değerlendirilmesi bekleniyor.

"Vatan için ölür müsün?" Tüm dünyada ülke ülke sonuçları belli oldu! Rojin Diyarbakır’da toprağa verildi, tabutu kadınlar omuzladı Dünyanın süper güç ülkeleri belli oldu Ne Suudi Arabistan ne Rusya! En çok petrol üreten ülkeler açıklandı HANGİ BAKAN GİTSİN, HANGİSİ KALSIN? Malatya Belediye Başkanı son durumu açıkladı! Yıkılan bina var mı?