Olaf Scholz'la bir görüşme daha; Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Ekim'de Almanya Başbakanı'nı ağırlayacak

ALMANYA-İSRAİL İTTİFAKI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Alman Şansölyesi Scholz’un görüşmesinde, Ortadoğu’daki bölgesel savaş ihtimali öncelikli gündem maddeleri arasında yer alıyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları bir yılı geride bırakırken; Ankara, Berlin’in İsrail’e kayıtsız şartsız desteğinden rahatsızlık duyuyor. Erdoğan, geçtiğimiz yıl kasım ayında Scholz ile Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, Almanya’nın İsrail tutumunu sert bir şekilde eleştirmişti.

Erdoğan “Bakın ben rahat konuşuyorum. Çünkü bizim İsrail’e borcumuz yok. Borçlu olsak bu kadar rahat konuşamayız. Ama borçlu olanlar rahat konuşamıyorlar. Biz Holokost cenderesinden geçmedik” demişti. Scholz ise “Bizim İsrail’le dayanışmamız hiçbir şekilde tartışmaya açık değildir. İsrail’in varoluş hakkı kırmızı çizgimizdir. İsrail’in kendini savunma hakkı vardır” ifadesini kullanmıştı.

"Vatan için ölür müsün?" Tüm dünyada ülke ülke sonuçları belli oldu! Rojin Diyarbakır’da toprağa verildi, tabutu kadınlar omuzladı Dünyanın süper güç ülkeleri belli oldu Ne Suudi Arabistan ne Rusya! En çok petrol üreten ülkeler açıklandı HANGİ BAKAN GİTSİN, HANGİSİ KALSIN? Devlete milyonlarca lira borçları var! İşte o liste