Olay TV topraklarına geri dönüyor

Merkezini Bursa'dan İstanbul'a taşıyan ancak buradaki serüveni yalnızca 26 gün süren Olay TV'den yeni haber var! Kanalın sahibi olan Cavit Çağlar, Olay TV'yi tekrar Bursa'ya taşıma kararı aldığını açıkladı.

Bursa'da yerel bir kanal olarak 26 yıl yayın hayatını sürdüren Olay TV 2019 yılında kapandı. Kanal kısa süre önce merkezini 30 Kasım'da İstanbul'a taşıyarak ulusal yayına başladı.

Bursalı iş insanı Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu Olay TV, Türk televizyonculuk tarihine geçecek kadar kısa bir sürede yayın hayatını yeniden sonlandırma kararı aldı.

YAYIN HAYATI 26 GÜN SÜRDÜ

 Genel Yayın Yönetmenliğini Süleyman Sarılar'ın üstlendiği Olay TV, 26 gün yayın yaptıktan sonra 25 Aralık tarihinde ekranını kararttı.

OLAY TV'NİN MERKEZİ YENİDEN BURSA OLUYOR

Duvar'dan Pelin Akdemir'in haberine göre; Cavit Çağlar'ın "Yüzde 100 sahibi benim" dediği Olay TV şimdi de bir yıl aranın ardından merkezini yeniden Bursa’ya taşıma kararı aldı.

Konuyla ilgili Olay Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan'dan bir açıklama geldi. İnan, teknik hazırlıkların tamamlanması ve pandeminin hafiflemesiyle beraber Olay TV’nin yeniden yayına başlayacağını söyledi.

'ESKİDEN OLDUĞU ÇİZGİDEN YAYINA DEVAM'

İnan, yaptığı açıklamada Olay TV’nin yayınına Bursa’da ve 'eskiden olduğu çizgide' devam edeceğini belirtti.

‘BURSALI GAZETECİLERİN OKULU’

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz, Olay TV’nin Bursa’da yeniden yayına başlayacak olmasına ilişkin konuştu.

26 gün yayın yapan Olay TV'nin günlerce konuşulmasına değinen Deniz, "Bursa’da yıllarca yayın yapan, Bursalı gazetecilerin okulu olan Olay TV’nin kapatılması ise maalesef gündem olmamıştı. İşsiz kalan 35 gazeteci, son kez Olay Medya Center önünde bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi Kasım 2019’da. 26 yıllık yayın sonrası veda etmişti” dedi.

Bursa basınının geçmişine de değinen Deniz, “90’lı yılların başında 1 milyon 600 bin nüfuslu Bursa’da; Olay, Bursa Hakimiyet, Haber ve Marmara gazeteleri ön plandaydı. O dönem haber ajansları bu kadar güçlü olmadığı için gazetelerin haberci kadroları önemli bir etkiye sahipti. Gazetelerin haber merkezleri aynı zamanda okul işlevi görüyordu. Derken haber ajansları faaliyete geçti ve muhabir kadrolarına gerek kalmadı.” diye konuştu.

Reytingler artmazsa dizi ekranlara veda edecek Talisca Fenerbahçe'ye mi gidiyor? Şiddetli yağış nedeniyle göle dönen caddede banyo yaptı
Sonraki Haber