Olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz sosyal medyayı sallayan o karenin hikayesini anlattı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda final maçında İtalyan Mauro Nespoli'yi yenerek olimpiyat şampiyonu olan Mete Gazoz, dün sosyal medyada en çok konuşulan isimdi. 22 yaşındaki sporcu, dünya 1 numarası ok atarken ekrana yansıyan gülümsediği o kareyi anlattı.

Milli okçu Mete Gazoz, dün Tokyo 2020'de tarih yazarken, sosyal medyada bir fotoğrafı çok konuşulmuştu. Dünya 1 numarası Amerikalı rakibini elediği çeyrek final mücadelesinde Brady Ellison okunu atmaya hazırlanırken televizyon ekranına Mete Gazoz'un gülümseyen yüzü gelmişti. 

CNN Türk'e bağlanan ve olimpiyat şampiyonluğunu değerlendiren 22 yaşındaki olimpiyat efsanesi, o fotoğrafın sorulması üzerine şu cevabı verdi: 

"Rakipler ok atarken gülümsediğim anlar çok konuşulmuş. O anda hissettiğim sadece mutluluktu. Birazdan kazanacağım, altın madalya benim olacak şeklindeki mutluluğumun dışarı vurmuş haliydi. Kasıtlı değildi ama her zaman o durumdan keyif çıkarmaya ve eğlenmeye çalışıyorum. O gülmelerim de eğlendiğimin göstergesiydi."

Şampiyon, aklının bir köşesinde de orman yangınlarının olduğunu ifade ederek "Tokyo'da elde ettiğim başarı her ne kadar gurur verici olsa da, aklım ormanlarımızda. Tek dileğim bu felaketin bir an önce son bulması. Kaybettiğimiz canlar var. Canımız yanıyor. Yangınla mücadele eden tüm ekiplere kolaylıklar diliyorum" diye konuştu.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 8. gününde klasik yay bireysel kategoride mücadele eden milli sporcu Mete Gazoz, Türkiye'ye okçulukta ilk kez bir altın madalya kazandırdı.

Metin Arolat sahnede hayatını kaybetti DMM'den '1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi' açıklaması Çalışan emekliler dikkat! Maaşınız kesintiye uğrayabilir...
Sonraki Haber