Ömer Çelik: Anayasanın 4 maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yeni Anayasa'yla ilgili "Anayasanın 4 maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur. Değişiklik teklifleri bizim açımızdan olumlu değildir" dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde "Türkiye'nin yeni Anayasa'sı hazır" sözleriyle duyurduğu Anayasa konusuna değinen Çelik, "İlk 4 madde değişecek" iddialarına yanıt verdi.

Çelik, "Anayasanın 4 maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur. Değişiklik teklifleri bizim açımızdan olumlu değildir. Burada daha önce de belli gündemler olduğunda sorulmuştu. Sivil bir anayasa istiyoruz, Türkiye'yi Türkiye Yüzyılı'na taşıyacak anayasa istiyoruz. Milli iradeyi esas teşkil eden yapı olacak Anayasa'yı istiyoruz. 4 madde ile ilgili herhangi bir tartışma söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

AK Parti'li Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

12 EYLÜL'ÜN YIL DÖNÜMÜ

"Geçtiğimiz günlerde 12 Eylül darbesinin yıl dönümüydü. 44. yılında bu darbenin Türkiye'ye verdiği zararları konuşmaya devam ediyoruz. Bu darbenin zaman geçtikçe Türkiye'nin milli egemenliğini çalmaya dönük dış kaynaklı proje olduğu görülmektedir. Tüm darbeler huzuru sağlamak için denir.

Bu huzur darbeden sonra aynı güçler iş başındayken nasıl giderilmemiştir. Belli bir maksada ulaşmak için planlandığı çok açıktır.Kongre sürecine yönelik takvim işlemeye başladı."

DARBE ANAYASASINDAN KURTULMAK GEREKİR

"Darbe anayasasından Türkiye'nin kurtulması gerekir. Bunun için de net bir şekilde ciddi bir anayasaya sivil anayasaya Türkiye'nin ihtiyacı vardır. 19 kez değiştirildi tabiri caizse yamalı bohçaya döndü. Darbenin izlerinin hem lafzına hem de ruhuna sindiği sonuçlar maalesef Türkiye'nin önünde engel olmaya devam etmektedir. Gelinen nokta kendi içinde bütünlüğü olan, sivil gözle yapılmış, özgürlükleri korumak, Türkiye'yi Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak sadelikte ve dinamik anayasa ihtiyaçtan öte bir zorunluluktur.

Demokrasi konusundaki samimiyetlerden bir tanesi de Anayasa sürecine destek vermekle ilgilidir. Sağdan, soldan, çeşitli kesimlerden herkes Anayasa'nın değişmesi gerektiğini ifade ediyor. Hayata geçirmek konusunda bir sürü engeller oluyor. Sistemi kilitleyen birtakım tutumların stratejik düzeyde Anayasa değişimini engellemek üzere işlevselleştirildiğini gördük. Türkiye'nin bu Anayasa'dan kurtarmak gerektiği açıktır. Gelecek nesillere bir borçtur."

AK PARTİ TÜRKİYE BULUŞMALARI

"Teşkilat başkanlığımızın Türkiye Buluşmaları adı altında bu hafta itibariyle başladı. MYK, MKYK; milletvekillerinden birçok arkadaşımız sahaya indiler. Buradan bütün AK Parti teşkilatlarındaki kardeşlerimize, arkadaşlarımıza şükranlarımızı iletiyoruz. Teşkilatlarımız göz bebeğimizdir. Hepimiz teşkilatlarımızın üzerine titreriz.

İnşa edilen siyasetin ana taşıyıcıdır. Teşkilatımızın yaptığı çalışmalar müreffeh geleceğe, demokrasiye en önemli katkıyı sağlamaktadır. Sivil siyasetin üstünlüğü teşkilat ve vatandaşlarımız arasında bağ ile mümkündür. Siyaset milletten devlete yapılan bir süreçtir."

AYŞENUR EZGİ EYGİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

"Ayşenur Ezgi Eygi'yi dualarla uğurladık. Allah rahmet eylesin. İsrail güçleri bu kardeşimizi doğrudan hedef alarak öldürmüştür. Hepsinin cinayetten yargılanması gerekir. Bazı basın kuruluşları Ayşenur kardeşimizden bahsederken militan diyorlar. Bunlar barışı smavunan herkese militan derler. İsrail güçleri doğrudan hedef alarak öldürdü."

Borsa günü yükselişle tamamladı! İşte günün en çok işlem gören hisse Kuvvetli yağışa dikkat! Yurt geneli hava durumu raporu yayınlandı! Deprem bölgesi hava durumu raporu yayınlandı! İşte 11 ilde hava durumu
Sonraki Haber