Ömer Çelik: Teğmenlere hakaret edilmesi kabul edilemez

AK Parti’de bugün gerçekleştirilen MKYK toplantısıyle kongre süreci başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’yi kongreye götürecek kararı imzaladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çelik, Harp Okulları mezuniyet törenindeki kılıçlı kutlamayı "Teğmenler hükümete kılıç çekti diyenler vesayeti diriltmek istiyor" diye yorumladı.

AK Parti'de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’yi 8. Olağan Büyük Kongre'ye götürecek kararı imzaladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, büyük kongre takviminin mart ayı sonunda netleşeceğini söyledi: 

“Ekim-Ocak arasında belde ve ilçe kongrelerinin yapılması, Aralık-Mart arasında il kongrelerinin yapılması planlanıyor. Tüm takvimin mart sonuna kadar yetiştirilmesi, mart sonundan itibaren de büyük kongreyle ilgili olarak takvim netleştirilmiş olacak. Yeni trendlere uygun, yeni modeller nasıl oluşturabiliriz, bunlar üzerinde hazırlıklarımız var."

TEĞMENLERİN KILIÇLI YEMİNİ

Harp Okulları mezuniyet töreninde yeni teğmenlerin kılıçlı yemininin farklı yerlere çekilmesine tepki gösteren Çelik, "Bir takım siyasetçi, aydın, emekli asker; ‘Bu görüntülerden hükümete mesaj verildi’ gibisinden üslupla konuşmaları… Bunların yaptığı şey eski vesayet anlayışının diriltilmeye çalışılması meselesidir. Bir de tabii bunlara cevap vereyim derken, milletin gözbebeği gibi baktığı TSK’nın geleceği için yetiştirilmiş teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez. Çerçeve budur" diye konuştu.

DİLRUBA KAYSERİLİOĞLU KONUSU

İzmir'deki sokak röportajıyla gündeme gelen ve 18 gün tutuklu kaldıktan sonra İzmir Fuarı'nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından protokolde ağırlanan Dilruba Kayserilioğlu konusuna da değinen Çelik, "Bir siyasinin parti tabanına, Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmiş bir kişinin CHP Genel Başkanı tarafından çok matah bir iş yapmış gibi protokolde ağırlanması, saygısızlığın taltif edilmesidir, bir siyasi partiye yakışmayan şey budur" ifadelerini kullandı.

Çelik, şunları söyledi:

"Son zamanlarda sırf başörtülü olduğu için bir hakim hakkında reddi hakim talebinde bulunulması, başörtülü kadınların bir takım tesislere girişinin engellenmeye çalışılması, genç bir kadının başörtüsü sebebiyle kongreden uzaklaştırılmaya çalışılması gibi uygulamalar, nefret söyleminin sonucunda meydana geliyor. Bütün bu yaklaşımlara karşı olduğumuzu ifade etmek isterim. Burada siyasi partilere düşen görev şudur; bir siyasi partinin tabanına, cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmiş bir kişinin CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, hakaretin alkışlanmasıdır."

"ERKEN SEÇİM YOK"

Özel'in erken seçim çıkışlarını da yorumlayan Çelik, erken seçim tartışmalarına şu sözlerle nokta koydu:

"Belediyelerde ortaya konulan bir hizmet yok. Belediyeler hizmetlerin aksamasıyla, akraba atamalarıyla gündeme geliyor. Bütün bu tartışmaların erken seçim tartışmasıyla örtbas edildiğini değerlendiriyoruz. Önümüzdeki 3,5 yıl milletimize hizmet noktasında etrafımızdaki istikrarsızlıkları çok dikkatli takip ederek, Türkiye’nin istikrarını koruyarak, hizmet ve eser siyasetinde daha ileri adımlar atarak devam edeceğiz."

TÜRKİYE BRICS ÜYESİ OLACAK MI?

Brics’e üye olmak istediğimiz talebi açıktır. Süreç devam ediyor, somut gelişme olursa paylaşırız. Türkiye’nin Brics dahil önemli platformlarda yer almak istediğini sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmiştir.


Bugün hangi maçlar var? Bugün kimin maçı var? 5 Ekim 2024 maç programı Yavuz Bingöl ile Nilşah Ağaoğlu evleniyor! Nikah şahitlerini açıkladı 19 ilde zehir tacirlerine NARKOÇELİK-42 Operasyonu!
Sonraki Haber