Ömer Çelik: Terörist başı Fetullah Gülen "vatansız" olarak bu dünyayı terk etti, milletimize ihanet etmiş bir haindi

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşının ölümünün ardından hükümetten ilk açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Terörist başı Fetullah Gülen ‘vatansız’ olarak bu dünyayı terk etti. Gerek kurduğu ihanet şebekesi ise gerekse bu ihanet şebekesi vasıtasıyla hizmet ettiği odak vasıtasıyla büyük bir ihanet ve cinayet ağının mimarlığını yapmıştı" dedi. Çelik, Yenidoğan Çetesi'ne ilişkin de önemli mesajlar verdi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sürerken gazetecilere açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen’in vatansız olarak öldüğünü söyledi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik'in sözlerinden satırbaşları şöyle:

İSMİNİ NETANYAHU İLE YAN YANA YAZDIRDI

"İslam'a, insanlığa, milletimize ihanet etmiş haindi. Bugün vatansız olarak hayatını kaybetti. Yaptığı kötülükler böyle bir şahsın ismini Netanyahu ile yan yana yazdırmıştır.

Milli egemenliği çalmak üzere, ordumuza kötülük yapmak üzere bir taşeronluk yaptığını göstermekte. Gülen, ihanet şebekesi ile, hizmet ettiği odaklar ile büyük bir ihanet ve cinayet yaptı. Bütün ihanet ve cinayetleri ile bu dünyayı terk etti. Bütün fiziki unsurları ile kararlılıkla mücadele edeceğiz. Aynı zamanda bu zihniyet ile de aynı güçle mücadele edeceğiz. Emperyalist güçlerin taşeronluğunu yapmış bir şahıstı.

15 Temmuz sonrası kimler tarafından himaye edildiklerini de gördük. Milli değerleri istismar eden kötülük abidesinin hayatı bu şekilde son bulmuş oldu."

YENİDOĞAN ÇETESİ MESAJLARI

"Bu iddialar ayrıntılı biçimde inceleniyor. Bazı vatandaşlarımız tarafından dile getiriliyor. Hepsi inceleniyor. Yeni doğanları öldüren bebekleri öldürenlerin diyaloglarında ortaya çıkan vahşet hepimizin hayatında nadir rastladığı vahşet örneği. Burada bu işlerin içine bulaşan var mıdır, iddialar doğru mudur hepsi araştırılacak. Hastaneler kapatılır yarın bir gün başka isimle açar şeklinde şüpheler var, bunlara izin vermeyeceğiz. Bir yandan pandemi zamanında ve diğer zamanlarda büyük fedakarlıkla çalışan sağlık çalışanları töhmet altında bırakmaktan da kaçınmak gerekir. Konuları ciddiye alıyoruz.Günlerdir bizi uyutmayan diyaloglar ortaya çıktı. Her ihbarı ve değerlendirmeyi takip ediyoruz. Çıkarsa bunu paylaşırız.

Muhalefetten de teklifler geliyor, şöyle davranın böyle davranın şeklinde. Ortaya konulan her şeye bakıyoruz. Böylesine ölüm şebekesi kurmuş çetelerle ilgili yeni mekanizmalar kuracağız. Vatandaşın gösterdiği infial haklıdır. Biz bunlarla mücadelede acımasız olacağız. En yüksek kararlılığı göstereceğiz. Bu olayların tekerrür etmemesi için tüm teklifleri değerlendireceğiz."

ÖZGÜR ÖZEL'İN DEMİRTAŞ'I ZİYARETİ

"Hükümeti hukukun üstünlüğüne saygı duymaya davet ediyorlar. Terör örgütü hakkında ne düşündüklerini söylemeleri lazım önce. Terörist başının heykelini dikmekten kimin bahsettiğini biliyoruz. Hukukun üstünlüğü terörün dışlanmasından geçer. Esas olan bununla ilgili ne söylendiğidir.

Bundan sonrasında da böyle yapacağız şeklinde yaklaşım görüldü. Bu tek millet prensibimize aykırıdır. Biz ikinci sınıf vatandaş olgusunu kabul etmiyoruz. Eşitsizliklerle ilgili düzenlemeler yaparken Meclis'te karşımızdaki en sert blok CHP'ydi. Askeri vesayeti kışkırtmak için faaliyet içindeydiler. Başörtüsü söz konusu olduğunda bunun en büyük destekçisi CHP idi. Sorunu çözdük, yıllar sonra Kılıçdaroğlu bu konuyu getirip bunu çözeceğiz dedi. Bunu çözerken de karşımızda CHP vardı. Biz bu ayrımcılıkları kaldırmışız, mesele geçtikten sonra Özgür Özel bunu gündeme getiriyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ

"Türkiye'de iç cephenin güçlü tutulması Türkiye'de yaşayan herkes için bir sorumluluk olmalı. Meşruiyet alanından taviz verme söz konusu değil. Bu terörle aralarına mesafe koymaları ve Türkiye partisi olmalarına dönük bir davettir. Türkiye'de siyasal katılma yolları açıktır.

İç cephe kavramını Türkiye'nin temel değerleri etrafında daha doğru hareket etme, Türkiye'nin demokrasisini ve Cumhuriyet kazanımlarını daha güllü şekilde korumak için davettir. Sayın Bahçeli'nin terörist başına sözlerini İYİ Parti başkanı çarpıtarak başka yere çekti. Sayın cumhurbaşkanımızın ve sayın bahçelinin mesajı teröre karşı taviz verilmeyeceği, en doğru şeyin terör faaliyetlerinden vazgeçmek olduğu."

İsrail ordusu: Nasrallah'ın veliahtı Safiyuddin öldürüldü At yarışı koşu sonuçları 22 Ekim 2024! Hangi atlar kazandı? 23 Ekim 2024 at yarışı koşu saatleri belli mi? İşte TJK koşu programı
Sonraki Haber