Onbirlerce yılda bozulmayan dünyayı 104 yılda mahvetti!

TETRAETİL FABRİKASI KURDU

Thomas Midgley'da ilk iş olarak bir tetraetil fabrikası kurdu. Thomas Midgley zengin olurken fabrikadaki işçilerde kurşun zehirlenmesi ve ölümler görülmeye başlandı. Zehirlenen işçiler işten çıkarılarak olaylar örtbas edildi.

Ama 1923 yılında zehirlenen kişi Thomas Midgley'nin kendisi olunca: "Anladım ki ciğerlerim bir türlü etkilendi. Bütün işi bırakıp temiz hava almak zorundayım" diyerek Miami'ye gezintiye gitti.

Ancak tüm dünyada otomotiv sektörü, Thomas Midgley'in zehrine milyon dolarlık yatırım yapmış, bütün araçlar tetraetil kurşunla üretilmişti. Pazarlama kampanyaları da tamamen bu yönde kurulmuştu. Öyle ki, tetraetil kurşunun sağlık kaynağı olduğu reklamları her yerdeydi.

Artık tüm dünyadaki neredeyse bütün motorlu araçlar on yıllarca çevreye tetraetil kurşun zehri yayıyordu. Uluslararasıı tepkiler de büyümeye başlamıştı. Thomas Midgley ise fabrikasını kurtarabilmek için bir basın toplantısı düzenledi ve etraetil kurşun kullanımının zararsız olduğunu gösterebilmek için eline bir miktar dökerek 1 dakika boyunca, bir kovanın içindeki çeşitli kimyasalları soludu. Fabrikaları geç de olsa kapatılmaya başladı.

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia Meteorolojiden 3 il için kuvvetli yağış uyarısı! Akbank'ta hesabı olan soyuluyor! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum Okan Buruk'tan Fenerbahçe maçı öncesi sürpriz Dries Mertens kararı Kerem Aktürkoğlu, şova Şampiyonlar Ligi'nde de devam etti!