Onbirlerce yılda bozulmayan dünyayı 104 yılda mahvetti!

İNSANLIĞIN KANINA KARIŞTI

Tetraetil kurşun bir kere Thomas Midgley yüzünden insanlığın kanına karışmış olduğu için bugün kalıtımsal olarak bize de bulaşmıştır ve vücudumuzdaki kurşun miktarı bir önceki yüzyılda yaşayan insanlara göre 625 kat daha fazladır.

Bu sadece vücudumuza değil, psikolojimize de etki etti. Kurşun, bir nörotoksindir. Kısa süreliğine maruz kalmak bile zeka seviyesinde düşüşe ve asosyal davranış yaygınlığında artışa sebep olur. Thomas Midgley'in, bütün insanların ortalama IQ puanını, havaya saldığı kurşun yüzünden 5 puan kadar düşürdüğü söylenmektedir. Fordham Üniversitesi'nin yaptığı araştırmalarda tetraetil kurşunun, insan kanına karışmaya başladığı yıllarda birçok ülkede kurşun miktarına bağlı olarak insanlığın işlediği cinayet ve şiddet suçlarında inanılmaz bir artış olduğu görülmüştür. Çevre tarihçisi John Mcneill: "dünya tarihinde hiçbir canlı, çevreye ve canlılara karşı Midgley kadar zarar vermedi." demiştir. Bir nedenden yatalak hale gelen Thomas Midgley'in son buluşu ise sadece kendisine zarar verdi.

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia "Adalet tecelli edecek. Bundan hiç şüpheniz olmasın" Meteorolojiden 3 il için kuvvetli yağış uyarısı! Akbank'ta hesabı olan soyuluyor! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum Kerem Aktürkoğlu, şova Şampiyonlar Ligi'nde de devam etti!