Organları saran tehlike: Beyni etkiliyor ve vücutta birikme yapıyor!

2022'de benzer bir çalışma ayrıca yutulan polistiren mikroplastiklerin fare beyinlerinde birikme, iltihap oluşturma ve zihni bozma yeteneğine sahip olduğunu buldu. Ancak bu çalışma, açık alan testi sırasında fareler arasında herhangi bir davranış değişikliği belirlemedi.

Sonuçlar arasındaki farklılıklara rağmen, Ross ve meslektaşları polistiren mikroplastiklerin artık memelilerin beyinlerine seyahat edebildiğinin ve emilim sonrası zararlı etkilere neden olabileceğinin açıkça görüldüğünü savunuyorlar.

Son çalışmalarında, mikroplastik yuttuktan sonra beyinde bulunan GFAP adlı bir proteinin miktarının azaldığını buldular, bu protein beyindeki hücrelere destek sağlar.

Ross, "GFAP'da azalma, bazı nörodejeneratif hastalıkların erken aşamalarıyla ilişkilendirilmiştir, bunlar arasında Alzheimer hastalığının fare modelleri ve depresyon da bulunmaktadır," diyor.

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia İşte 19 Eylül 2024 güncel altın fiyatları Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum Akaryakıtta tabelalar değişti! İşte güncel fiyatlar Okan Buruk'tan Fenerbahçe maçı öncesi sürpriz Dries Mertens kararı