Oy sayımlarında sondajlama ne demek?

Oy sayımlarında sondajlama ne demek? Yüksek Seçim Kurulu ( YSK)'dan tüm Türkiye'nin beklediği karar çıktı. Yaklaşık 4,5 saat süren toplantıdan AK Parti'nin İstanbul'da tüm oyların yeniden sayım talebi reddedilirken 21 ilçedeki 51 sandıkta yeniden sayım yapılmasına karar verildi. AK Parti YSK Temsilcisi Rüştü Özel'in sondajlama kelimesini kullanması üzerine araştırma yapılmaya başlandı. İşte Oy sayımlarında sondajlama ne demek? Merak edilen detaylar haberimizde...

Oy sayımlarında sondajlama ne demek? Tüm Türkiye'nin açıklanmasını beklediği Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçimlere ilişkin açıklama yapıldı.Yaklaşık 4,5 saat süren toplantıdan AK Parti'nin İstanbul'da tüm oyların yeniden sayım talebi reddedilirken 21 ilçedeki 51 sandıkta yeniden sayım yapılmasına karar verildi. AK Parti YSK Temsilcisi Rüştü Özel'in sondajlama kelimesini kullanması üzerine araştırma yapılmaya başlandı. İşte Oy sayımlarında sondajlama ne demek? Merak edilen detaylar haberimizde...

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel'in açıklamalarından satır başları:

İstanbul'da 1 oyun farkındayız. Küçük ilçelerde 1 oy neyse İstanbul'da 15 bin oy odur. 31 ilçeyle ilgili karar verildi. Büyükçekmece'de ertelendi. Bizim talebimiz tüm oyların sayılmasıydı. Geçersiz oyların sayımında 14 bin 644'e düştü fark. Oylar sayılmaya devam edilseydi fark kapanmaktaydı.

YSK'nın içtihatları var. Yeniden sayım talebi kısmen kabul edildi. 21 ilçede sondajlama ile YSK tutanaklarda sorun var dediğimiz hususları kabul etti. İtirazlar kapanmadı. Bu seçimlerde ne kadar şaibe olduğu görülecek.

31 ilçede haklı olduğumuz ortaya çıktı. Sayım taleplerimiz daha önceki içtihatlara göre kabul edilmedi. 31 ilçede sandık numaraları verdiğimiz taleplerimiz kabul edildi. Sürecin bittiği anlamına gelmiyor.

Taşıma seçmenden usülsüz seçmenlere kadar 131. maddeye göre itiraza taşıyacağız.

51 sandığın sondajlama usülüyle, örnekleme yöntemleriyle verdik. Kurul bunları haklı buldu. Tespitlerimiz devam ediyor.

Olağanüstü itiraz yolu devam ediyor. Sürecimiz hayırlı olsun.

Mazbataya İl Seçim Kurulu karar verilecek. Karar verilirken birleştirme tutanağı tutulması lazım. Ondan sonra olağanüstü yolu bekler beklemez. Sayım devam ediyor. Acele etmesine gerek yok.

Sandıkların yüzde 6'lık bir kısmı açıldı. Fark 14 bin 644'e düştü. Hepsi açılsaydı Binali Yıldırım İBB Başkanıydı. YSK kabul etmedi. Haklı gerekçelerimiz vardı. Hukuki gerekçelerimiz vardı. Kabul etmediler.

51 sandıkta bütün oylar sayılacak.

Hande Yener Sezen Aksu'nun "Git" şarkısı ile sahneyi salladı! ''Buna penaltı veren hakem bir daha burada maç yönetemez!'' Yalan dizisinde Melike'nin hayalleri bir kez daha suya düştü!
Sonraki Haber