"Ozan Arif" şiiri sebebiyle ceza aldı!

Ozan Arif Devlet Bahçeli'ye ne dedi? Ankara 36. Asliye Ceza Mahkemesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan sanatçı Arif Şirin'in 6 bin 80 lira adli para cezası ödemesine karar verdi. Peki, Ozan Arif kimdir? Devlet Bahçeli'ye ne dedi? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

"Ozan Arif" olarak bilinen sanatçı Arif Şirin hakkında sosyal medyadan paylaştığı şiirle MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın karar duruşması, Ankara 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tarafların avukatlarıyla temsil edildiği duruşmada, Şirin'in avukatı, müvekkilinin söz konusu şiiri Samsun'da yazdığını belirterek, mahkemeden yetkisizlik kararı istedi. Peki, Ozan Arif kimdir? Devlet Bahçeli'ye ne dedi? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

OZAN ARİF CEZA ALDI

"OZAN Arif" olarak bilinen sanatçı Arif Şirin hakkında sosyal medyadan paylaştığı şiirle MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın karar duruşması, Ankara 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Tarafların avukatlarıyla temsil edildiği duruşmada, Şirin'in avukatı, müvekkilinin söz konusu şiiri Samsun'da yazdığını belirterek, mahkemeden yetkisizlik kararı istedi.

Bahçeli'nin avukatı Yücel Bulut ise Samsun'da yazılmış olsa bile sosyal medyadan paylaşıldığını ve müvekkilinin şiiri Ankara'da gördüğünü, yargılama yerinin Ankara olması gerektiğini bildirdi.

Bulut, sanığın, şiirde müvekkilinin ismini vermediğine yönelik beyanda bulunduğunu ancak katıldığı televizyon programında "Ben şiirde isim belirtmedim, demek ki adres yerini bulmuş" diyerek şiiri Bahçeli'ye yönelik yazdığını ikrar ettiğini söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçunu sabit görerek, sanatçı Arif Şirin hakkında 6 bin 80 lira adli para cezasına hükmetti.

Mahkeme, paranın ödenmemesi halinde cezanın hapse çevrileceğini de karara bağladı.

DEVLET BAHÇELİ KİMDİR?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye'nin soylu ailelerinden Türkmen ailesinden Fettahoğulları'nın bir mensubudur. Parti ve ocaklar içinde ''Devlet Hoca, Devlet Bey, Türkmen Beyi'' diye hitap edilen Devlet Bahçeli, siyaset adamlığının yanında akademisyenlik kimliğine de sahiptir.

1997 senesinde MHP'nin kurucusu ve Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının ardından yapılan kurultayda MHP Liderliğine seçilmiş olan Dr.Devlet Bahçeli, ilk girdiği seçimlerde yüzde 18'e yakın bir oy almış ve seçimleri Bülent Ecevit'in liderliğini yaptığı DSP'nin ardından ikinci sırada tamamlamıştır.

MHP ve Bahçeli için bu başarı bir ilkti ve MHP deyim yerindeyse oy patlaması yaşamıştı. Bu başarının ardından gözler MHP'nin yeni lideri Devlet Bahçeliye çevrilmişti. Çünkü siyaset sahnesinde ilk kez lider olarak girdiği bir seçimde bu başarıyı alması Türk siyasetine yeni bir soluk sağlamış ve Ülkücü camiaya bir heyecan getirmişti.

Bu girişin ardından işte detaylarıyla Devlet Bahçeli kimdir sorusunun tam yanıtı:

Devlet Bahçeli 1948 yılında Osmaniye'nin Bahçe ilçesindedoğdu. Fettahoğulları olarak bilinen geniş ve köklü bir aileye üye olan MHP Lideri Devlet Bahçeli, ailenin 4 çocuğundan biriydi. Dr. Devlet Bahçeli'nin babasının ilk evliğinden olan 2 üvey kardeşi vardır. Dr. Devlet Bahçeli, ilk öğrenimini memleketi Osmaniye'de 7 Ocak ilkokulunda üstün dereceyle tamamladı.

Varlıklı bir aileye mensup olan Dr. Devlet Bahçeli, üniversiteye kadar eğitim hayatını özel okullarda sürdürdü. Devlet Bahçeli ortaokulu yatılı olarak Adana Özel Çukurova Koleji'nde kendisinden üç yaş büyük ağabeyi Servet Bahçeli'yle birlikte okudu. Lise eğitimi için İstanbul'a akrabalarının yanına giden Devlet Bahçeli, Emirgan Akgün Koleji’ne yazıldı. Bahçeli lise ikinci sınıfta Etiler'deki Özel Ata Koleji’ne geçti ve lise diplomasını da yine bu okuldan aldı.

ÜNİVERSİTE YILLARI

Dr. Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni yeni adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni kazandı ve dış ticaret okumaya başladı. Bahçeli, Gazi Üniversitesi öğrenciliği yıllarında Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin genel başkanı Alparslan Türkeş'in seminerlerine gitmeye başladı.

Devlet Bahçeli daha sonra akademi'de Ülkü Ocakları'nı kurdu. 1970-71 yıllarında Türkiye Milli Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Bahçeli, bir yandan aktif olarak siyasi faaliyetleri yürütürken, diğer yandan da akademik çalışmalarını devam ettirdi. 1971'de mezun oldu ve aynı yıl Ankara İktisadi ve Ticari İlimler akademisi ve bağlı Yüksek Okullarda İktisat Bölümü asistanı olarak görev aldı. Dr. Devlet Bahçeli, öğrencilerle yakından ilgilenen bir akademisyendi.

Aynı zamanda Ülkücü Maliyeciler ve İktisatçılar Derneği'nin kurucularından, Üniversite Akademi ve Yüksekokullar Asistanları Derneğinin (ÜMİD-BİR) kurucularından ve genel başkanlarındandır. Ayrıca kısaca ÜNAY denilen, Üniversite Akademi ve Yüksekokulları asistanlığını kurdu ve başkanlığını yaptı.

Devlet Bahçeli, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde iktisat doktorası yaptı ve aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikasında Ana Bilim Dalı'nda 1987 yılına kadar öğretim üyeliği görevini sürdürdü. Dr. Devlet Bahçeli yine bu süre içerisinde Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Türk Tarihi ve Dış Politika konularıyla ilgilendi ve bu alanlarda çalışmalar yaptı.

DEVLET BAHÇELİ'NİN SİYASİ HAYATI

Nisan 1987 tarihinde üniversitesindeki öğretim üyeliği görevinden istifa eden Dr. Devlet Bahçeli, 19 Nisan 1987 tarihinde yapılan MÇP (Milliyetçi Çalışma Partisi) Büyük Kurultayında parti yönetimine seçildi ve Genel Sekreterlik görevine getirildi.

MÇP ve MHP'nin yönetim kadrolarındaki görevi uzun yıllar süren Devlet Bahçeli, çeşitli zamanlarda Genel Sekreterlik, Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği, Merkez Karar Kurulu Üyeliği, Genel Başkan Baş-Danışmanlığı görevlerinde bulundu ve 6 Temmuz 1997 tarihinde yapılan MHP 5. Olağanüstü Kongre sonrasında Genel Başkanlık görevini üstlendi. 1999'da yapılan genel seçimlerde MHP'nin ikinci parti çıkması üzerine DSP ve ANAP ile koalisyon hükümetinde devlet bakanı ve başbakan yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Devlet Bahçeli, 2002 genel seçimlerinde partisi baraj altında kalınca milletvekili seçilemedi. 2007 Türkiye genel seçimleri'ne Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak katıldı. Partisinin barajı geçmesiyle birlikte yeniden milletvekili olarak meclise girdi. 24. Dönem Osmaniye Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girmiştir.

12 Haziran 2011 Türkiye Genel Seçimleri için yapılan 30 Nisan 2011 tarihli Yozgat mitinginde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından kullanılan "Püskevit" sözü Türk siyasi hayatının unutulmaz miting sözleri arasındaki yerini almıştır. Bahçeli bu sözü bisküvi anlamında kullanmıştır. Mitingden sonraki günlerde, kelime ilginç bulunarak medya ve sosyal paylaşım ortamlarında uzun süre gündemden düşmemiştir.

Bahçeli, gelişmeleri yakından takip ettiğini ve ilgiden memnun olduğunu belirtmiştir. Püskevit sözcüğünün Bahçeli'nin memleketi olan Osmaniye'de ve Adana'da halk tarafından sıkça kullanıldığı bilinmektedir. Sözcük, özellikle iki bisküvi arasına lokum sıkıştırılarak yapılan atıştırmalık yiyecek için kullanılmaktadır.

Ablasıyla birlikte yaşayan Dr. Devlet Bahçeli bekardır ve hiç evlenmemiştir.

TFF'nin başına Mesut Özil mi geçiyor? Prof Dr. Naci Görür'den yeni uyarı: "Endişe verici, ciddi çalışılmalı" Hotmail ve Outlook Giriş Linki 2024 - Yeni Hesap Açma, Oturum Açma
Sonraki Haber