Özata Denizcilik kaç lot verir? Özata Denizcilik halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar, toplama işlemleri ne zaman bitecek, hangi bankalarda işlem görecek?

Özata Denizcilik, halka arz sürecine başladı. Bu önemli finansal olayın detayları ve yatırımcıları ilgilendiren ayrıntıları merak ediliyor. Bu çerçevede, Özata Denizcilik halka arz' veya ' Özata Denizcilik kaç lot verir' gibi konu başlıkları araştırılıyor. Peki, Özata Denizcilik kaç lot verir, halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar, toplama işlemleri ne zaman bitecek, katılım endeksi durumu ne, hangi bankalarda işlem görecek? İşte, Özata Denizcilik halka arz detayları haberimizde...

SPK tarafından halka arzına onay verilen Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret AŞ, yatırımcılar için büyük bir fırsat sunuyor. Peki,  Özata Denizcilik kaç lot verir? Özata Denizcilik halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar, toplama işlemleri ne zaman bitecek, hangi bankalarda işlem görecek? İşte detaylar!

ÖZATA DENİZCİLİK HALKA ARZ NE ZAMAN?

27-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan talep toplama süreci, şirketin sermayesini artırarak, piyasa değerini yukarı çekmeyi hedefliyor.

ÖZATA DENİZCİLİK HİSSE FİYATI NE KADAR?

Halka arz süreci, Vakıf Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin liderliğinde yürütülecek ve pay başına 105,00 TL sabit fiyat ile gerçekleşecek. Özata Denizcilik’in çıkarılmış sermayesi, 60 milyon TL’den 71 milyon 350 bin TL’ye yükseltilirken, toplam 13 milyon 350 bin TL nominal değerli pay yatırımcılara sunulacak.

ÖZATA DENİZCİLİK KAÇ LOT VERİR?

500.000 yatırımcı olması durumunda her yatırımcıya 13 lot düşer.

1.000.000 yatırımcı olması durumunda her yatırımcıya 6 lot düşer.

1.500.000 yatırımcı olması durumunda her yatırımcıya 4 lot düşer.

2.000.000 yatırımcı olması durumunda her yatırımcıya 3 lot düşer.

2.500.000 yatırımcı olması durumunda her yatırımcıya 2 lot düşer.

3.000.000 yatırımcı olması durumunda her yatırımcıya 2 lot düşer.

Bu süreçte, payların yüzde 50’si yurt içi bireysel yatırımcılara, diğer yüzde 50’si ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek. Halka arz, “Sabit Fiyat ile Talep Toplama” ve “En İyi Gayret Aracılığı” yöntemleriyle gerçekleştirilecek olup, 1 milyar 401 milyon TL’lik bir büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Halka arz sonrasında şirketin halka açıklık oranı yüzde 18,71 olarak öngörülüyor.

ÖZATA DENİZCİLİK NE ŞİRKETİ?

Özata Denizcilik, Yalova Tersaneler Bölgesi'nde 50 bin metrekarelik bir alanda hizmet veriyor. Şirket, yük ve yolcu gemileri ile yatların bakım ve onarımı, teknik danışmanlık, mühendislik hizmetleri, gemi dönüşüm projeleri gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. 2024 yılı ilk çeyreği itibariyle 1 milyar 648 milyon TL’lik özkaynağa sahip olan Özata Denizcilik, global denizcilik sektöründe önemli bir rol oynuyor. Şirketin gelirlerinin yüzde 93’ü ihracat faaliyetlerinden, net satışlarının ise yüzde 99’u bakım ve onarım hizmetlerinden elde ediliyor.

Halka arz süreciyle birlikte, Özata Denizcilik’in büyüme potansiyelinin daha da artacağı ve sektördeki konumunu güçlendireceği düşünülüyor. Yatırımcılar için büyük bir fırsat sunan bu süreçte, Özata Denizcilik’in gelecekteki performansı yakından takip edilecek.

 
Devlet kurumlarına işte böyle sızıyorlar! 23 Ekim 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de Menzil'in miras kavgası! Kameralar önünde tartıştılar!
Sonraki Haber