Batı'nın fakir ülkelere aşı vermemesini AK Parti'ye bağladı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında dünyadaki koronavirüs aşısı eşitsizliğinden bahsetti. Bu konuyu da AK Parti iktidarına bağlamayı başaran Özel, "Her birimiz önce bu ülkedeki bu adaletsizlikleri ortadan kaldırmak için yönetimi değiştirmeliyiz. Sonra da dünyanın bu düzeninin değişmesi için Türkiye'nin yeni iktidarının bu haksızlıklarla mücadele etmesi lazım" dedi.

This browser does not support the video element.

CHP Grup Başkanvekili Özür Özel, dün TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Koronavirüs salgınında bir yılın sonuna gelindiğini ifade eden Özel, dünyadaki aşı eşitsizliğine dikkat çekti.

"İnsanlığın öldüğü noktadayız. Kıtadan kıtaya füze atmak marifet değil, virüsü engellemek marifet." diyen Özel, yoksul ülkelerin aşı formülü talebinin İngiltere, İsviçre, AB üyeleri tarafından veto edilmesine tepki gösterdi. Özel, bu ülkelerin aşı satmak için böyle bir talebi bile kabul etmediğini söyledi.

BU KONUDAN DA HÜKÜMETİ SORUMLU TUTMAYI BAŞARDI

Sözlerinin devamında bu eşitsizliği de AK Parti yönetimine bağlamayı başaran Özel, "Her birimiz önce bu ülkedeki bu adaletsizlikleri ortadan kaldırmak için yönetimi değiştirmeliyiz. Sonra da dünyanın bu düzeninin değişmesi için Türkiye'nin yeni iktidarının bu haksızlıklarla mücadele etmesi lazım" ifadesini kullandı.

"Deprem bölgesinde iş yapmayanın teminatını yakın" Ayfon'da 114.7 metrelik lokum Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi 15 yaşındaki Suriyeli çocuğu intikam için öldürmüşler Keçi sürüsünü kurşuna dizen cani her yerde aranıyor TCG Anadolu ve 15 savaş gemisi Boğaz'da: KKTC'den de mesaj verilecek! Serhat Akın'ın uğradığı silahlı saldırı güvenlik kamerasında