Pakistanlı 8 aylık yapışık ikizler 14 saatlik ameliyatla birbirinden ayrıldı

Pakistanlı ailenin başlarından yapışık 8 aylık ikizleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'ye getirilerek başarılı bir operasyonla ayrıldı. Türkiye'de bu ameliyat ilk kez yapıldı. Pakistanlı yapışık ikizler, 14 saatlik operasyonla ayrıldı.

AMELİYAT 14 SAAT SÜRDÜ

Başlarından yapışık 8 aylık ikizler, Bilkent Şehir Hastanesinde pediatrik beyin cerrahı Prof. Dr. Owase Jeelani ve Türk hekimlerin yer aldığı 14 saatlik ameliyatla birbirinden ayrıldı.

Pakistanlı Mirha ve Minal, Eylül 2023'te başlarından yapışık şekilde dünyaya geldi. Yaşadıkları ülkede evlatlarına tedavi imkanı bulamayan ailenin yardım çığlığına Türkiye kayıtsız kalmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapışık ikizleri ayırma operasyonlarıyla tanınan Londra'daki pediatrik beyin cerrahı Prof. Dr. Noor Ul Owase Jeelani'nin kendisine ulaşarak bebeklerin durumunu anlatması üzerine, siyam ikizlerinin tedavi için Türkiye'ye getirilmesi talimatını verdi.

Hastanesinde 60 kişilik ekibin katıldığı ameliyatla birbirinden ayrılan ve sağlığına kavuşan kız bebekler, ilk yaşlarını yan yana ve ayrı bir şekilde kutlayabilecek.

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia İşte 19 Eylül 2024 güncel altın fiyatları Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! Akaryakıtta tabelalar değişti! İşte güncel fiyatlar Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum Okan Buruk'tan Fenerbahçe maçı öncesi sürpriz Dries Mertens kararı