Patates tüketmeniz için 5 büyük sebep! Patates hakkında bilinen yanlışlar ne? Patates zararlı mı, faydalı mı?

Patates tüketmeniz için 5 sebep

Patates üretilmeye başladığından bu yana içeriğinde bulunan nişasta yoğunluğun sebebiyle zararlı besinlerden biri olarak biliniyordu. Ancak zamanla yapılan araştırmalar patatesin kompleks karbonhidrat birleşimi olması açısından vücut için faydalı olduğunu ortaya koydu. İşte, patates tüketmeniz için 5 önemli neden…

Mikro besinler içerir

İçeriğinde bulunan nişastayı vücudumuz sindiremediği için kalın bağırsakta bulunan parazitlerin beslenmesine fayda sağlar. Bu da bağırsak düzeninin korunmasını kolaylaştırmaktadır. Patates bağırsak sorunu yaşayan kişiler için kurtarıcı bir besindir.

C vitamini, B6, manganez ve magnezyum içermektedir. Bir orta boy patateste günlük vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminlerin büyük bir bölümünü karşılar.

Antioksidan içeriği bakımından zengindir

İçeriğinde karoten ve zeaksantin bulunur. İçeriğinde bulunan faydalı antioksidanlarla patates vücut sağlığını ve bağışıklığını korumada oldukça etkilidir. Aynı zamanda kanser ve kanser türlerinin kalp damar hastalıklarının önlenmesinde faydalıdır. Düzenli olarak günde orta boy bir patates tüketen kişilerin kolon ve bağırsak kanseri gibi hastalıklardan korunduğu tespit edilmiştir. Patates türlerinin içeriğinde bulunan antioksidan özelliği yapısal özelliklerine göre değişmektedir. Örneğin tatlı patatesler antioksidan yönünden beyaz patatese göre daha faydalıdır.

Kan şekeri kontrolünü sağlar

Patatesin içerisinde bulunan karbonhidrat kaynağı nişasta olarak bilinir. Nişasta dirençli nişastadır ve vücudumuzda sindirilmez. Kalın bağırsağa kadar çözünmeden ve sindirilmeden gelen patates bağırsakta bulunan bakterilerin beslenmesini sağlar ve bağırsak huzurunu sağlamakta kolaylık oluşturur. Patates kan şekerini yükseltmez. Bu sebeple de kan şekeri kontrolünü sağlar.

Bağırsak huzurunu sağlar

Patatesin içeriğinde bolca bulunan dirençli nişasta vücutta sindirilmeden kalın bağırsağa kadar ulaştırılır. Kalın bağırsakta bulunan bakterileri besler. Bütirik asit bu sindirim sonrasında ortaya çıkar ve doğal olarak bağırsakta bulunan bakteriler tarafından üretilir. Böylece bütirik asit ile kolon ve üretik problemler çözüme ulaşır.

Gluten İçermez

Patatesin bilinmeyen 5. özelliği ise glutensiz olmasıdır. Başta çölyak hastalığı olmak üzere bazı hastalıkların gluten tüketimi ile ilgisi bulunmaktadır. Gluten hassasiyeti olan kişilerin ekmek ve diğer tahıllı besinleri tüketmemesi gerekir. Ancak bu durumda ortaya çıkan açık patates ile kapatabilir. Çünkü patates glutensizdir ve kalın bağırsakta düzenleyici etkisi vardır. Patates aynı zamanda diyet listelerinde de muhakkak çok ekmek tüketen kişiler için bir tercih olmalıdır. Tokluk hissini kırmızı etten daha uzun süre tokluk veren bu besin aynı zamanda kan şekerini dengeler. Bir kök sebzesi olarak bilinmektedir.

Büyük kurnazlık: Narin cinayetinde deliller bakın nasıl karartılmış! Galatasaray Avrupa Ligi'nde çeyrek finalde! Resmen açıkladılar Narin Güran'ın dereden çıkarılma anı ortaya çıktı! Narin'in 19 gün neden bulunamadığı ortaya çıktı! Narin Güran cinayetindeki 18 dakikalık sır perdesinde neler yaşandı? Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı!