Patates tüketmeniz için 5 büyük sebep! Patates hakkında bilinen yanlışlar ne? Patates zararlı mı, faydalı mı?

Patates Çeşitleri Nelerdir?

Russet: Kabuğu kalın, içi zengin ve pürüzsüz bir dokuya sahiptir. Püre veya fırınlanmış patates olarak kullanılır.

Yukon Gold: Sarı renkli, ince kabuklu ve pürüzsüz iç yapısıyla bilinir. Lezzetli püre patates veya kızartma için idealdir.

Rote Emma:Bu tür patates, Almanya'da yaygın olarak kullanılan bir çeşittir. Koyu renkli ve mükemmel bir lezzete sahiptir.

Red Bliss: Kırmızı kabuklu ve beyaz iç yapılıdır. Salatalarda saklanması veya buharda pişirilmesi sık sık kullanılır.

Fingerling: Uzun, ince ve genellikle renkli olan bu patatesler, özellikle garnitür olarak tercih edilir. Sarı, mor veya kırmızı renkte bulunabilirler.

Mor Viking: Dış kabukları mor ve iç kısımları beyaz olan bu patates türü, genellikle fırınlanmış veya saklanarak tüketilir.

Adirondack Blue: Mor renkli dış kabukları ve iç yapısıyla dikkat çeken bu patates türü, genellikle görsel çekiciliği için kullanılır.

All Blue: İsminden anlaşılabileceği gibi tamamen mor renkte olan bu patates türü, farklı bir görsel deneyim sunar.

Tatlı Patates (Tatlı Patates): Diğer patates türlerinden farklı olarak tatlı bir lezzete sahiptir. Orange, Garnet, Jewel ve Hannah gibi farklı çeşitleri bulunmaktadır.

Adirondack Red: Kırmızı renkli dış kabukları ve iç kısımlarıyla dikkat çeker.

Her patates çeşidi farklı lezzet ve kullanım sıcaklığı vardır. Bu nedenle seçim yaparken tarifinize ve tercihlerinize uygun olanı seçmek önemlidir.

Boynunda kanama, çürüme ve sıvılaşma... ABD medyası yazdı! Lübnan'daki telsizler nasıl patlatıldı? O bölgelerde kuvvetli yağış için tedbirinizi alın! İşte o iller... Çağrı cihazları nasıl patlatılıyor? Üç olası senaryo... Yüzünde meymenet bile kalmamış Aniden oluşabilir... Risk haritası güncelleniyor!