Pfizer, koronavirüs ilacı için test sonuçlarını bekliyor: Hemen üretime geçilecek

Türkiye'de de kullanılan koronavirüs aşısını BioNTech ile birlikte geliştiren Pfizer'dan koronavirüs ilacı konusunda açıklama geldi. Pfizer CEO'su Albert Bourla çalışmaların sürdüğünü belirterek test sonuçlarının olumlu gelmesi durumunda hemen üretime geçeceklerini söyledi. Bourla, inceleme sonuçlarının 2021 yılı sonunda tamamlanacağını sözlerine ekledi. Pfizer, eylül ayında yaptığı açıklamada söz konusu ilacın virüsün bulaşmasını engellemeyi amaçladığını duyurmuştu.

BioNTech ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla, şirketin geliştirdiği korona ilacıyla ilgili açıklamalara yer verdi. İlaçla ilgili inceleme sonuçlarının 2021 yılının sonunda tamamlanacağını dile getiriken Bourla, test sonuçlarının olumlu gelmesi durumunda hemen üretime geçileceğini söyledi.

Pfizer CEO'su Albert Bourla, Selanik'te şirketin merkezinin açılışında Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile bir araya geldi. Bourla'nın şirketin geliştirdiği Covid-19 ilacı ile ilgili açıklamaları büyük yankı uyandırdı.

İNCELEMELERİN SONUÇLARI 2021 YILININ SONUNDA TAMAMLANACAK

Bourla, "Covid-19 ilacı için çalışmalar devam ediyor ve bu incelemelerin sonuçlarının 2021 yılının sonunda tamamlanmasını bekliyoruz" dedi. Bourla, henüz sonuçların gelmediğini ve beklediklerini söylerken 1 milyar euroluk yatırım yaptıklarını ve klinik test sonuçlarının olumlu gelmesi durumunda hemen üretime geçebileceklerini vurguladı.

VİRÜSÜN BULAŞMASINI ENGELLEMEYİ AMAÇLIYOR

Eylül ayının son günlerinde Pfizer bir açıklama yaparak koronavirüs ilacı için çalışmaların başladığını duyurmuştu. Şirket tarafından yapılan açıklamada PF-07321332 adı verilen ilacın koronavirüse yakalanan ve semptom gösteren hastalar üzerinde deneneceği ve virüsün bulaşmasını engellemeyi amaçladığı duyurulmuştu.

2.660 GÖNÜLLÜ VAR

Daily Mail'in haberine göre, insanlı denemeler kapsamında aynı evde yaşayan 18 yaş üstü 2 bin 660 gönüllü denemelere katılacak. Söz konusu yetişkin gönüllülerden koronavirüse yakalananlara, geliştirilen ilaçtan günde iki kez verilecek. İlacı beş veya on gün boyunca kullanacak olan hastaların, koronavirüs sağlıklı kişilere bulaştırıp bulaştırmadığı gözlenecek.

İlacın başarılı olması halinde virüsü hücre içinde çoğalma fırsatı bulamadan durdurması ve semptomların gelişmesini önlemesi bekleniyor.

"BİR YIL SONRA BİTECEK" DEMİŞTİ

Öte yandan daha önce de koronavirüs salgınının gidişatı ile ilgili açıklamalarda bulunarak dünya kamuoyunun gündemine oturan Pfizer CEO'su Bourla, geçen ay ABC News'e çıkmış ve açıklama yapmıştı. Bourla, "Bir yıl içinde normal hayata dönebileceğimizi düşünüyorum. Bu, yeni varyantların ortaya çıkmayacağı ve hayatımızı aşı olmadan yaşayabileceğimiz anlamına gelmiyor" demişti.Bourla'nın yorumları, pandeminin bir yıl içinde sona ereceğini öngören Moderna CEO'su Stéphane Bancel'in geçen hafta yaptığı açıklamaları pekiştiriyor.

Bancel, İsviçre gazetesi Neue Zürcher Zeitung'a verdiği demeçte, "Son altı aydaki üretim kapasitesinin genişlemesine bakarsanız, gelecek yılın ortasına kadar dünyadaki herkesin aşılanabilmesi için yeterli doz mevcut olmalı" demişti. Bancel'ın açıklamalarını takiben Bourla da COVID-19'un dünya çapında ortaya çıkan varyantlarıyla mücadele etmek için muhtemelen yıllık aşı gerekeceğine inandığını söyledi.

İŞ TURKCELL Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan CHP Sözcüsü Yücel'e tepki Türkiye'nin en seksi 4. kadını olmuştu! Melis Sezen'den şok sözler...
Sonraki Haber