Pnömokok aşısı ne? Zatürre nedir, belirtileri neler?
Pnömokok aşısı ne, belirtileri nelerdir merak ediliyor. Ülkemizde Zatürre olarak da bilinen bu hastalığın pnömokok aşısı pnömokok (zatürre) hastaları için tedavi işleminde kullanılmaktadır. Peki, Pnömokok aşısı, zatürre nedir, belirtileri neler sizler için derledik.
Pnömokok aşısı yani zatürre aşısı nedir, belirtileri nelerdir araştırılıyor. Birçok kinin yakalandığı Pnömokok (zatürre) hastalığı tedavisi arasında yer alan Pnömokok aşısı ne ve belirtileri neler sizler için derledik. Genç yaşlı fark etmezsizin ortaya çıkan bu hastalık için kullanıla Zatürre nedir, belirtileri neler haberimizde.
Pnömokok (Zaatürre) aşısı nedir?
Çeşitli kimyasallar yanı sıra mikroplarla oluşan akciğerlerin iltihaplanmasıyla oluşabilen hatta genellikle mikrop içeren damlacıkların hasta olan kişinin öksürmesi veya hapşırmasıyla bulaşan bir hastalıktır. Zatürre genç ve sağlıklı kişilerde, yaş almış bireylere göre çok daha kolay tedavi edilebilmektedir. Özellikle soğuk havalarla birlikte zatürre vakalarında artış görülmekte zira kış aylarında soğuk hava şartları nedeni ile kapalı alanlarda geçirilen zamanın fazlalaşması bu tarz bulaşıcı enfeksiyonlara davetiye çıkarmaktadır.
Bağışıklık sistemimizin güçlü olması zatürre gibi bulaşıcı enfeksiyonlara karşı kalkan oluşturmakta. Bunun için dengeli ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmek, uyku düzenini korumak, bol egzersiz yapmak, temiz hava almak ve kendimizi stresten uzak tutmak güçlü bağışıklık sistemi için büyük önem teşkil ediyor. Vücut direncimizin düştüğü zamanlarda gelişen zatürrenin etkenleri arasında virüsler, bakteriler ve mantarlar yer almaktadır.
Zatürre belirtileri nelerdir?
Zatürre yani Pnömokok semptomları ve bulguları hafif veya şiddetli olarak gözlemlenebilir, semptomlar kişinin genel sağlık durumuna ve ayrıca pnömoniye neden olan organizmanın hangi tür olduğuna da bağlıdır. Pnömokok yani Zatürrenin belirtileri şöyle sıralayabiliriz:
-Şiddetli öksürük görülmesi
-Nefes aldığınızda ya da öksürük halinde göğüste meydana gelen ağrı
-Balgamlı öksürük görülmesi
-Ateşlenme, Yüksek ateş
-Titreme görülmesi