Polinas ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı

Ambalaj sektöründe Türkiye’de ilklerin şirketi Polinas, sürdürülebilirlik kapsamında yaptığı çalışmalar sonucunda tüm tesisleri için “Sıfır Atık Belgesi” aldı.

Yıldız Holding bünyesinde faaliyet gösteren ambalaj sektörünün öncü şirketi Polinas, üretim yaptığı üç farklı lokasyondaki tüm tesisleri için ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, kendi tesislerinde sıfır atık yönetim sistemini kuran ve işleten firmalara verdiği Sıfır Atık belgesi; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesini veya minimize edilmesini, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması süreçlerini kapsıyor.

Sürdürülebilirlik konusunda önemli çalışmalara imza atan Polinas, 190 bin m2 alanda kurulu üç ayrı lokasyonunda yer alan tüm tesisleri için almaya hak kazandığı Sıfır Atık Belgesi ile çevreye duyarlı üretim konusunda ambalaj sektöründe önemli bir farkındalık oluşmasına da katkı sağlayacak.

ÖNALDI: “ÇEVREYE SAYGILI BİR ANLAYIŞLA BÜYÜYORUZ”

‘İsrafsız şirket’ olma hedefi doğrultusunda, sürdürülebilirlik projelerine büyük önem verdiklerini söyleyen Polinas CEO’su Faik Önaldı, “Faaliyetlerimizin her aşamasında çevreye saygılı bir üretim anlayışını benimsiyoruz. Son yıllarda Polinas’ta tesislerimizden çıkan toplam atıklarımızın azaltılması amacıyla geliştirdiğimiz projelerle geri dönüşüme önemli katkılar sağladık. Şimdi de üç ayrı lokasyondaki tesislerimiz için Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanarak, sürdürülebilirlik konusundaki projelerimize aralıksız devam ediyoruz.” dedi.

Polinas Hakkında:

1982 yılında Türkiye’nin ilk BOPP (Çift Yönde Gerdirilmiş Polipropilen) film üreticisi olarak Manisa’da kurulan Polinas, sektöründe lider Türk ambalaj şirketidir. Polinas geride kalan 38 yıl boyunca BOPP yatırımlarını istikrarlı bir şekilde artırarak büyümesini sürdürdü. 2011 yılında İtalya’nın bir numaralı BOPET (Çift Yönde Gerdirilmiş Polyester) film üreticisi Nuroll SpA fabrikasını satın alarak farklı bir film kategorisinde yatırım yaptı. 2012 yılında BOPET film alanında Manisa’da yeni fabrika yatırımı gerçekleştirdi. Aynı zamanda, bünyesindeki yüksek teknolojili makinelerle ürettiği filmleri ikincil işleme tabi tutarak; metalize filmler, bariyer özelliği yüksek kaplı filmler, açma şeritleri gibi esnek ambalaj ürünlerini de piyasaya sunmaya başladı. Polinas sahip olduğu toplam kapasiteye göre sektöründe Türkiye’nin en büyük üreticilerinden biri olurken Avrupa’da ise ilk beşte yer alma başarısını gösterdi. Polinas bünyesinde bulunan, 2005 yılında kurulmuş BEP Hologram şirketi ile Geniş Baskı (Wide Web) ve Dar Baskı (Narrow Web) makineleri ile holografik film, güvenlik hologramları, holografik açma bantları, sıcak baskı hologramları, hologramlı shrink gibi ürünleri aynı çatı altında yapabilen ilk ve tek Türk firmasıdır. 2016 yılında Sera markasının üreticisi olan Rotopaş firmasını bünyesine katarak tesislerini İstanbul’dan Manisa’ya taşıyan Polinas, “Sera” markasıyla bilinen streç film, çöp torbası, buzdolabı poşeti, alüminyum folyo, yağlı pişirme kağıdı gibi tüketici ürünlerini üretmeye başladı. Polinas, en çok tercih edilen tedarikçi olma ve bu alanda dünyada ilk 10 firma arasına girme hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor.

Akademik kadro ilanları 23 Kasım 2024 Cumartesi! 23 Kasım 2024 Resmi Gazete yayımlandı! İşte günün kararları... İşte 500 TL'lik banknot
Sonraki Haber