Polis camiasını yasa boğan ölüm! Emniyetin altın çocuğu Gürkan Ateşli vefat etti

Türk Emniyet Teşkilatı’nın “altın çocuğu”, Emniyet Müdürü Gürkan Ateşli vefat etti. 1980’li yılların ünlü polis şefi Ahmet Ateşli’nin de yeğeni olan Gürkan Ateşli, 1990’lı yıllarda İstanbul B Bölgesi’nde meydana gelen bir çok cinayetin aydınlanmasında rol oynamıştı. FETÖ tarafından zorunlu emekli edilen Ateşli, bundan bir yıl önce tüm yasal haklarını geri almıştı. Ateşli’nin yeni kararnamede il emniyet müdürlüğü beklediği öğrenildi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türk Emniyet Teşkilatı, bu sabah Samsun’dan aldığı bir haberle büyük yasa boğuldu.

EMNİYET MÜDÜRÜ GÜRKAN ATEŞLİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Polisin “altın çocuğu” olarak tanınan görev yaptığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde,1990’lı yıllarda meydana gelen yasa dışı bir çok cinayet ve yaralama olaylarını aydınlatan Emniyet Müdürü Gürkan Ateşli vefat etti. Gürkan Ateşli, Sirkeci’de bulunan Sansaryan Han’daki Asayiş Şubesi’nin 1980’lı yıllarının ünlü polis şefi Başkomiser Ahmet Ateşli’nin de yeğeni idi.

ATEŞLİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN SİTEM DOLU YAZILAR YAZIYORDU

Emniyet müdürü Gürkan Ateşli, FETÖ tarafından zorunlu emekli edildikten sonra verdiği hukuk mücadelesinde sosyal medya hesabından çeşitli yazılar yazmıştı. Ateşli bir mesajında ''2015 yılında emekli edilişimizdeki uygulanan keyfi, saçma sapan kriterler, adam kayırmacılık ,liyakatsiz davranışlara rağmen ki bizi emekli eden bütün kurul üyelerinin başta zamanın emniyet genel müdürü olmak üzere tamamının FETÖ'den dolayı görevden alınmalarına rağmen mevcut yönetimin anlamsız bir şekilde bu kararları desteklemesinden dolayı anamızın ak sütü gibi helal hakkımız olan göreve başlatma ve gasp edilen maddi haklarımızın ödenmesine bir türlü olur verilmemiştir...

Açtığımız onca dava ve hukuk süreci sonunda helal süt emmiş hakimler sayesinde geçen sene mayıs ayında göreve başlatılmamız ve maddi kaybımızın derhal ödenmesi hakkında mahkeme kararlarına rağmen iç işleri koltuğunda oturan sayın bakan sadece keyfiliğinden kanuna aykırı olarak göreve başlamamızı uygun görmemiş ve başlatmamıştır. Bu duruma karşı açmış olduğumuz davaları kazandık ve mahkemeler tekrardan başlatılmamız için genel müdürlüğe yine bir yazı gönderdi. Başlamamız için sanırım yine itiraz edecek başlatmayacaklar ama herhalde inadımızı, kararlılığımızı, dik duruşumuzu anlamışlardır..

Bize yapılan bu muameleyi yemin ederim en güçlü zamanlarında fetoşcular bile yapamamıştı.. Tabiki anlamakta güçlük çekiyoruz BİZ BU VATANI KARŞILIKSIZ SEVMEKTEN başka ne yaptık. Dürüstlük, onurlu yaşamak, şerefli ve haysiyetli olmaktan başka bize isnat edecek bir suçumuzmu var.. İdareciliğimiz Atatürk sevgimiz ve vatan aşkımız sizin mit raporlarınızda var..

He tabiki bizimle çalışmak istemezsiniz ayrıca bizde sizinle çalışmak istemiyoruz.. Bizim önderimiz, liderimiz, komutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRKTÜR..Ve şu anda Anıtkabir'de yatıyor sizinki Pensilvanya'da ağlaşıyor... Bu kavga onurlu, dürüst, bir kaç emniyet müdürünün haksızlığa, zulüme adeletsizliğe karşı yapmış olduğu bir kavgadır. Korkmuyoruz yılmayacağız ve kazanacağız. Yani geliyor gelmekte olan.

Ama şuna emin olunki bizler adalet dağıtan makamlarda olursak namus sözümüzdür sizin gibi olmayacağız.. Bu kokuşmuşluğun, bu üç kağıtçılığın, bu liyakatsizliğin içinde hiç bir zaman olmayacağız...Her zamanki gibi adil,şerefli ve onurlu olacağız..Dik duracağız.paraya güce değil kanunlara sarılacağız sözümüz olsun...

Tabiki bu geçen süre bize acıyıdostu düşmanı,yanımızdaymış gibi olupta kuyumuzu kazanları gösterdi..bazıları için dostluğun omuzundaki yıldızlar kadar olduğunu ezbertletti..krıgınmıyım hayır..kin dolumuyum hayır.görülecek hesap varmı tabiki. Bizler sizin sevdiğiniz çocuklardan değiliz zaten hiç olmadık olamadık..kan uyuşmadı..bizler bulunduğumuz makamları hiçbir siyasiye, ilçe başkanına,il başkanına,milletvekiline ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz.bizler vatanı karşılıksız sevenlerdeniz o yüzdendir bu itilmişliğimiz dışlanmamız..
BİZİMKİSİ BİR AŞK HİKAYESİ “

“DOKUNDUĞUM HERKESE HATIRAM OLSUN”

Mesleğini ve Fenerbahçe’yi çok seven Ateşli, bir mesajında ''Eskisi gibi değiliz, artık çok yorgunuz

Sessiziz, düşünceliyiz… Dargınlık,kırgınlık var bir taraftan…” yazdı. Yine Ateşli bir başka gün, sosyal medya hesabından ''Biz öyle yaşamaktan çok mutlu olan insanlar değilizki ölmekten korkalım.. 22 yaşında yaşadığım herşeye 52 yaşında bile kefil olurum..hiç bir pişmanlığım olmadan yaşadığım 30 yıl.Eksikliğimiz yanlışımız olmuşmudur..mutlaka olmuştur da ne diyelim kendimizi o kadar yetiştirebildik..yaşanılan koca bir ömrü kitap yaz deseler 10 ciltlik kitap olur..şanla şerefle dolu bi 10 cilt.Biz sokaklarda ülkemin dibine dinamit koyanlarla mücadele ettiğimiz zamanlar pasaport şubede,trafikte ehliyet veren çocuklar bize akıl verir olmuş...olsun biz onada razıyız.siz şeyi bilirmisiniz linetten hatıram olsun.sözleri ahmet selçuk ilhana ait..bi dinleyin..hayatına bi şekilde dokunduğum herkese hatıram olsun.” dedi.

GAZETECİLERİN ATEŞLİ İLE ÇOK ANILARI VARDI

Gürkan Ateşli görev yaptığı dönem özellikle emniyet muhabirleri ile dost ve arkadaş olduğu biliniyor.Ateşli’nin bu nedenle bir çok gazeteci ile önemli olaylar öncesi ile sonrası anıları bulunuyordu.Bu gazetecilerden biri olan Ali Fuat Duatepe,Ateşli’nin vefatının ardından yazdığı mesajda,”Mahallenin bıçkın delikanlısıydı…1990’lı yılların B Bölge Cinayet amiriydi. Girdiği her ortama neşe ve ışık katardı.

Ayıptır söylemesi boğazıma düşkün olduğum zamanlarda sofra arkadaşımdı. Beni yemek yerken izlemeye bayılırdı. Aga kalk gidiyoruz dediğinde istikamet Tarlabaşı Pala Ocakbaşı olurdu. Çöp şişleri söyler karşıma geçer beni seyrederdi. Yıllar yılları kovaladı evlendi, baba oldu, terfi etti. FETÖcülerle geçinemediği için iyi polis olmasına rağmen polis okullarında süründürdüler. Yetmedi emekli edildi.

“FETÖcü gibi emekli edilmek kanıma dokundu” deyip hukuk savaşı başlattı. Davaları kazandı. Mesleğine tekrar döndü. Sabah oğlu aradı, ”Ali Fuat amca babamı kaybettik!” İnanamadım.
Gürkan Atesli kardeşim hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesi memleketi Samsun Çarşamba’da toprağa verilecek. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun.”ifadelerini kullandı.

“ACI GİDENİN DEĞİL KALANIN HİKAYESİDİR”

Zamansız vefatı ile emniyet camiasında büyük üzüntü yaratan Gürkan Ateşli için,çocukluk ve polislikten arkadaşı,Ergün Akkaya’da sosyal medya hesabından,”Cocukluk arkadaşım Birinci sınıf emnıyet müdürü ve müfettişi Samsun çarşambalı Gürkan Ateşli bu sabah uzun suredir kanına bulaşan enfaksiyondan dolayı Samsunda hakkın rahmetine kavuşmuştur Sevenlerinin teşkilatımızın ve biz yakınlarının başı sağ olsun ışıklar içinde uyu mekanın cennet olsun.Acı gidenin değil kalanın hikayesidir.Ve hikayeler kalanlara aittir.Çok erken zamanda aramızdan ayrıldın biz sende çok memnunduk hakkımız helal olsun.ruhun şad mekanın cennet olsun yol arkadaşım ve meslektaşım..... Cenazesi 22 Haziran Cumartesi günü ikindi namazında Çarşamba aile kabristanlığında defnedilecektir...”yazdı.

ATEŞLİ YENİ GÜNAYDIN GAZETESİ’NİN SAHİBİNİ ÖLDÜREN İBRAHİM CİCİ’Yİ SAKARYA’DA YAKALADI

Emniyet Müdürü Gürkan Ateşli’nin 23 Mayıs 1995 yılında,Yeni Günaydın Gazetesi’nin sahibi işadamı Bekir Kutmangil’i öldüren İbrahim Cici’yi yakalayan ekibin başı olduğu ifade edildi.Ateşli’nin Cici’yi saklandığı Adapazarı’nda ki dağ evine giderek yakalayarak İstanbul’a getirmişti. Ateşli yine kamuoyu tarafından bilinen,eski ve yeni onlarca suç örgütü liderinin de yakalanması ile sorgulanmasında görev yapmıştı.

FETÖ ZORUNLU EMEKLİ ETTİ DAVA İLE MESLEĞE GERİ DÖNDÜ

Emniyet camiasında, mesleğe olan bağlılığı, çalışkanlığı, dürüst ve samimi tavırları ile çok sevilen Gürkan Ateşli’nin Semanur Ateşli ile evliliğinden Selin ve Yusufhan Ateşli adlı iki evladı vardı. Gürkan Ateşli, 15 Temmuz 2016’dan önce 2015 yılında,emniyeti ele geçirme sürecinde FETÖ tarafından zorunlu emekli edilmişti. Mesleğinin en iyi döneminde il emniyet müdürlüğü beklerken emekli edilmesine çok içerleyen Gürkan Ateşli,mesleğine geri dönmek için dava açmış ve bundan bir yıl önce tüm yasal haklarını geri almıştı. Mesleğe Ağustos 2023 yılında yeniden 4 yıldızlı ve 1.sınıf emniyet müdürü olarak geri dönen Ateşli, Karaköy’de bulunan Özel Güvenlik Denetleme ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda göreve başlamıştı. Ateşli’nin yeni hazırlanan kararname de bir il emniyet müdürlüğü beklediği öğrenildi.

Kerem Aktürkoğlu: Tüm hayallerimi gerçekleştiriyorum! Yer bilimci Naci Görür, Adana depremi sonrası üstüne basa basa uyardı! MasterChef Türkiye fragmanı yayınlandı! Haftanın kaptanı kim oldu?
Sonraki Haber