'50 Soruda Kanser' korkularınıza hapsolmayın!

Radyasyon Onkolojisi uzmanı Prof. Dr. Berrin Pehlivan'dan, kansere dair onlarca soruyu, her kesimden insanın anlayacağı ifadelerle cevaplayan çok çarpıcı ve sıra dışı bir kitap; “50 Soruda Kanser”…

Kanser hastalarına, hasta yakınlarına, kanserden korunmak isteyenlere, tıp öğrencilerine ve konuyla ilgili tüm çevrelere, alışılmışın dışında basit ve anlaşılır bir dille seslenen kitap, okuyucuyu sade ve net bir biçimde bilgilendirirken moral verici gerçeklerle de tanıştırıyor.

Kanseri bütün insani hastalıkların üzerinde, mistik bir dünyadan gelen uhrevi bir bela olarak görmeye son vermeyi ve onu bütün çıplaklığı, basitliği, insan iradesi ve aklı önündeki zavallılığıyla ortaya sermeyi amaç edindim” diyen Prof. Pehlivan, hastalıkla ilgili onlarca "şehir efsanesini" de boşa çıkarıyor. Bugüne kadar karşılaştığı hastalar ve hasta yakınlarının, sıklıkla sorduğu soruların derlenmesi ve sade bir dille cevaplanmasıyla oluşturulan eser; “Kanser nedir, nasıl gelişir?"sorusundan "Yapay Zekânın Onkolojik Tedaviler Üzerinde Etkisi"ne varan geniş bir yelpazede birçok soruya duru ve bilimsel bir dille cevap veriyor.

Kanserin en güçlü yanının insanımızın üzerinde oluşturduğu algı olduğuna dikkat çeken Pehlivan, kanser karşısında çaresiz olunmadığını vurgulayarak, hastalıkla başa çıkmanın ve büyük oranda alt edebilmenin ipuçlarını veriyor: “Herkesin, kanseri önlenebilir ve mağlup edilebilir bir hastalık olarak görmesini istedim. Kanser yapan ya da kanserden koruyana ilişkin sihirli bir reçetemiz ya da sihirli bir ilacımız yok. Ancak korkulacak bir hastalık olmaktan çıktığı kesin. Her şeye rağmen bu hastalığa yeniliyor olmamızın en önemli nedeni, kansere yol açan alışkanlıklarımız, kontrol konusunda takındığımız umursamazlık ve adını duyar duymaz kabullendiğimiz sorgusuz çaresizlik.


PROF. DR. BERRİN PEHLİVAN KİMDİR?

Prof. Dr. Berrin Pehlivan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu... Aile ve çevresinde sıklıkla rastladığı Kanser vakalarının motivasyonuyla Onkoloji alanına yönelen Pehlivan, staj dönemini geçirdiği Boston Üniversitesi’nde Radyasyon Onkolojisiyle ilgilendi. Hacettepe Üniversitesi’nde tamamladığı Radyasyon Onkolojisi uzmanlık eğitiminin ardından uzun süre yurt dışında kaldı.

Kanserle mücadelede küresel teknolojiler hakkında araştırmalar yaparak sürekli kendini yenileyen Pehlivan; 2004 - 2009 yılları arasında Fransa ve İsviçre’de bir çok bilimsel çalışmada yer aldı. Fransa Avrupa Kanseroloji Programında, Lozan Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalında, İsviçre Villigen Paul Scherrer Enstitüsü Proton Terapi Merkezi ve Fransa Orsay Proton Terapi Merkezi’nde çalışmalarına devam eden Pehlivan, deneyimlerini ilk elden kendi insanlarıyla paylaşmak için Türkiye’ye döndü.

Beşiktaş'ın Göztepe maçı ilk 11'i belli oldu Dev e-ticaret şirketi yapay zeka şirketine yatırım yapacak Kayseri'de yarın okullar tatil mi 25 Kasım son dakika kar tatili
Sonraki Haber