Prof. Özpolat: Koronavirüs aşısında son aşamaya gelindi

MD Anderson Kanser Merkezi araştırmacılarından İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Özpolat, koronavirüs (Kovid-!9) salgınıyla beraber tıp dünyasının aşıda da tarihi bir dönüm noktasına geldiğini belirterek, "Birkaç gün önce ABD'li bir firmanın geliştirdiği Kovid aşısının, faz 3 aşamasına geçeceği açıklandı. 30 bin kişi üzerinde denenecek ve bu artık son aşama. Bu aşı onay alırsa, insanlık tarihinde ilk kez, bir enfeksiyona karşı gen aşısı kullanılmaya başlanacak" diye konuştu.

Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi Deneysel İlaçlar ve Kanser Tıbbı bölümünde immünoloji ve kanser tedavisi alanında çalışmalarını sürdüren ve HIV konusunda aşı çalışmaları da bulunan Türk bilim insanı Prof. Dr. Bülent Özpolat, aşı yöntemleri içerisinde genetik aşıların son yıllarda önem kazandığına işaret ederek Kovid-19 pandemisinin bu anlamda da tarihi bir gelişmeye yol açacağını söyledi. Demirören Haber Ajansı (DHA)'na konuşan Prof. Dr. Özpolat, "Geleneksel aşılar üç şekilde yapılıyor. Ya tamamıyla ölü virüsle, ya hastalık yapamayacak kadar zayıflatılmış virüsle ya da virüsün dış kabuğunda, yüzeyine bulunan parçalar veya proteinlerle.

Fenerbahçe'nin 11'i belli oldu! Mourinho'dan İsmail Yüksek sürprizi Müşteriler hesap kapatıyor Fazile "Hanımsultan" son yolculuğuna uğurlandı "Okan Buruk’un kadro şımarıklığı ve fantezisi Galatasaray’ı yaktı!" Meteorolojiden 12 il için kuvvetli yağış uyarısı! Fenerbahçe duble yaptı, zirveye bir adım daha yaklaştı!