Proteo neden öldü? Proteo’nun enkazda öldüğü iddiaları gerçek mi?

Proteo neden öldü? Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde ülkemiz yasa boğulurken arama kurtarma çalışmalarına katılan Meksika ekibinin köpeği Proteo'nun enkaz altında kalarak öldüğü iddiası sosyal medyada geniş bir yankı uyandırdı. Peki gerçektende Proteo’nun enkazda öldüğü iddiaları doğru mu?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin boyutu her geçen gün artmaya devam etmekte. Yaşanan depremler sonrasında arama kurtarma çalışmalarına destek olmak adına ülkemize gelen Meksika ekibinin köpeği Proteo'nun enkaz altında kalarak öldüğü iddiası sosyal medyada gündem olurken olay hakkında araştırmalarda başladı.

PROTEO NEDEN ÖLDÜ?

Arama kurtarma çalışmalarına destek vermek adına Adıyaman'da bulunan Meksika ekibinin hassas burunlu köpeği Proteo'nun 12 Şubat tarihinde öldüğü Meksika Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından resmen duyuruldu. Duyurunun hemen ardından da köpeğin ölümüyle ilgili bazı iddialar ortaya atıldı.

Proteo'nun 'bir enkaz çalışması sırasında yıkıntının altında kalarak can verdiği' iddiası sosyal medyada hızla yayıldı. 15 Şubat 2023 tarihinde Proteo'ya veda etkinliği düzenlendi. Törene Proteo'nun eğitmeni Juan Carlos Villeda Marquez de katıldı.

Marquez, Proteo'nun yaşlı bir köpek olduğunu ve enkaz altında değil görevi esnasında ahatsızlanarak öldüğünü açıkladı. Proteo'nun ölümüyle ilgili Marquez "Bir köpekten ziyade bizim için bir dost, kurtarıcıydı. Burada da sahaya çıktığımız son gündü. Aynı şekilde beraber sahadan dönmeyi umuyorduk. Uzak bir yerden geldiğimiz için, bunu da göz önünde bulundurmak lazım, iklim şartları aynı olmadığı için bundan dolayı bazı sıkıntılar yaşadı. En iyi köpeğimizdi. Son görevden beraber dönemedik. Maalesef onu kaybettik. Kampın bahçesine gömüp tören düzenledik." dedi.

PROTEO’NUN ÖLÜM SEBEBİ NE?

Köpeğin eğitmeni Juan Carlos Villeda Marquez, Adıyaman'da düzenlenen törende yaptığı açıklamada, Proteo'nun yaşlı bir köpek olduğunu ve enkaz altında değil görevi sırasında rahatsızlanarak öldüğünü söyledi

Dijital panolarda yayımlandı: Türkiye'ye yatırım yapın! İran'da kömür madeninde patlama! Türkiye'den taziye mesajı Erdoğan ABD'de! Önemli temaslar başladı! İşte detaylar...
Sonraki Haber