PTT 2500 personel alımı için düğmeye bastı! Başvuru şartları neler?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü 2 bin 500 personelin alınacağını açıkladı. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları nelerdir? Başvurular nereden yapılır? İşte PTT başvuru şartları ve başvuruya dair detaylar...

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü 2 bin 500 personelin alınacağını açıkladı. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları nelerdir? Başvurular nereden yapılır? İşte PTT başvuru şartları ve başvuruya dair detaylar...

Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklamada PTT personel alımı başvuruları için büyük gün geldi. Memur olmayı amaçlayan adaylar kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları nelerdir? Başvurular
nereden yapılacak? işte bu sorularının cevabı haberimizde...

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

PTT PERSONEL ALIMI GENEL ŞARTLARI
a) 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi kapsamında yer alanlar hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.
NOT: 15/08/1983 tarihinden sonra doğanlar müracaat edebilecektir.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

e) Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

f) Atanacağı pozisyon için ekli listede belirtilen öğrenim şartını haiz olmak (Son başvuru tarihi olan 21/08/2017 tarihinde veya önceki bir tarihte mezun olmak).

g) Yapılacak “sözlü sınavda” başarılı olmak.

ğ) Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

h) 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmak.

ÖZEL ŞARTLAR

1) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-2 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.
2) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.
3) KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

b) Dağıtıcı pozisyonuna başvurabilmek için;
1) İki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-3 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.
2) Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. ( B ve A2 Sürücü Belgesine veya Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikasına son başvuru tarihi olan 21/08/2017 tarihinde veya önceki bir tarihte sahip olmak.)
3) Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı, erkeklerde en az 168 cm., bayanlarda en az 160 cm. boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek,
4) KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

PTT BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

KPSS maratonunun ardından memur olmak isteyen adaylarının bekleyişi sona eriyor. Başvurular PTT'nin kendi sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aksi takdirde başvurular değerlendirilemeyebilir. Personel alımı başvurusunda bilgilerin eksiksiz ve tam yazılması gerekiyor.

KAZANANLAR NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Her ayın 15’inde maaş ödemelerini alan PTT personellerinin maaşları 3 bin TL civarındadır. İstanbul’da gişe ve büro personeli olarak görev yapan personeller 2 bin 900 TL ile 3 bin TL arasında maaş almaktadır. Ancak aylar geçtikçe vergi dilimi artışından dolayı maaşlar yılın son aylarında 2 bin 500 TL seviyelerine kadar düşmektedir. Öte yandan dağıtıcı personeller ise 2 bin 700 TL ile 2 bin 800 TL civarında ücret almaktadır. Bu personellerin maaşları vergi dilimine girilmesinin ardından yılın son aylarında 2 bin 400 TL seviyelerine kadar gerilemektedir.

PTT'NİN TARİHÇESİ

1840 Posta Nezareti'nin kurulması
1855 Telgraf Müdürlüğü'nün kurulması
1871 Posta Nazırlığı ile Telgraf Müdürlüğü'nün birleştirilmesi
1901 Havale (para transferi) işlemlerinin başlaması
1909 Telefon hizmetleri ile kurumun PTT Nezaretine dönüştürülmesi
1939 PTT Genel Müdürlüğü olarak Ulaştırma Bakanlığı'na bağlanması
1984 Kamu İktisadi Kuruluşu statüsüne geçirilmesi
1995 PTT'nin T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Türk Telekomünikasyon A.Ş. olarak yeniden yapılandırılması
1995 Havale ve Posta Çeki İşlemlerinde Otomasyona Geçilmesi
1999 Tahsilat İşlemlerinde Garanti Bankası (Körfezbank) ile işbirliğine gidilmesi
2000 T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü tüzel kişilik ismi ile değiştirilmesi
2004 PTTBank isminin tescili

Türk Telekom Digital Faks At yarışı koşu takvimi açıklandı! İşte TJK 27 Kasım at yarışı saatleri At yarışı sonuçları 26 Kasım 2024! Hangi atlar kaçıncı oldu?
Sonraki Haber