Putin'in KGB sicili açıklandı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sovyet İstihbarat ve Gizli Servisi(KGB)'ndeki sicili kamuoyuyla paylaşıldı.

Rusya’nın Saint Petersburg şehrindeki Devlet Merkezi Tarihi ve Siyasi Belgeler Arşivleri’nin düzenlediği sergide Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in KGB sicili ziyaretçilere sunuldu.

Söz konusu ​1975 tarihli belgelerde Putin, ‘Çalışkan, disiplinli ve vicdanlı bir çalışan’ olarak nitelendiriliyor. Rus lider için belgelerde ayrıca “Ahlaki olarak istikrarlı. Çalışma arkadaşları arasında hak edilmiş bir otoriteye sahip” ifadeleri yer aldı.

SPORCU KİMLİĞİ DE ÖN PLANDA

Putin’in aynı zamanda çok iyi bir judo ve sambo sporcusu olduğu da sicil metninde yer alan diğer ilginç özellikleri arasında yer alıyor.



Rusya Devlet Başkanı, Leningrad Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra 1975 yılında KGB’de çalışmaya başladı. 1985-1990’lı yıllarda Doğu Almanya’da dış istihbarat görevi yaptı. Putin 1991 yılında da KGB’den ayrıldı.

‘20-21. Ulusal Tarihinin Önde Gelen Görevlileri’ isimli sergide Rusya parlamentosunun üst düzey isimleri Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Sovyetler Birliği’nin son lideri Mihail Gorbaçov, uzaya çıkan ilk insan Yuri Gagarin, Rus yazar Maksim Gorki gibi isimlerle ilgili bilgi ve belgeler de yer alıyor.

Metin Arolat sahnede hayatını kaybetti DMM'den '1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi' açıklaması Çalışan emekliler dikkat! Maaşınız kesintiye uğrayabilir...
Sonraki Haber